Smart City

Green Tech & Film Festival - ediția cu numărul 5

4
min
2/5/2022

Programul Green Tech & Film Festival 5 care se va desfasura in format hibrid.

Green Tech & Film Festival este o platformă educațională care promovează stilul de viață durabil, conștientizarea mediului și tehnologiile verzi existente, prin expoziții, documentare, dezbateri, conferințe și webinarii. Din 2017, fiind primul festival de acest gen din România, combină o EXPOZIȚIE de tehnologii verzi, o CONFERINȚĂ cu pionieri și gânditori de sustenabilitate și cea mai bună SELECȚIE DE DOCUMENTARE despre tehnologia verde.

Cu motto-ul „Este o nouă zi, este o nouă viață... viață sustenabilă!”, Green Tech & Film Festival 5 reunește oamenii - live și online - pentru a fi inspirați de tehnologiile verzi, inovatoare, care facilitează un stil de viață durabil.

GTFF5 este eveniment satelit al European Climate Pact - Pactului European pentru Climă.  European Climate Pact este o mișcare de oameni uniți în jurul unei cauze comune, fiecare făcând pași pentru a construi o Europă mai durabilă pentru noi toți. Lansat de Comisia Europeană, Pactul Climatic face parte din Pactul Verde European și ajută UE să-și atingă obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume până în 2050.

Program Green Tech & Film Festival: 25-28noiembrie 2021:

- Joi, 25 noiembrie 2021 | orele 13.00 – 20.00

-Vineri, 26 noiembrie 2021 | orele 13.00 –20.00

- Sâmbată, 27 noiembrie  | orele 11.00 – 20.00

- Duminică, 28 noiembrie | orele 11.00 – 20.00

BIKE CINEMA

Îți place să mergi cu bicicleta? Dar să vezi un film? Și dacă ți-am spune că ai putea să le faci pe amândouă în același timp? Experimentează Bike Cinema și află cum poți produce energie electrică pedalând.

EXPOZIȚIE INTERACTIVĂ „DIN DRAGOSTE PENTRU MÂNCARE”

Expoziție despre risipa de hrană.

ADOPTĂ UN COPAC

Adopții de copaci pentru compensarea emisiilor de carbon.

RECICLARE DEEE-URI DE MICI DIMENSIUNI CU RespoDEEE

Informare și colectare deșeuri de mici dimensiuni.

ECO PLAYGROUND BY SENECA ECO LOGOS

Expoziție interactivă despre ecologie.

POARTA SĂRUTULUI DIN DOZE DE ALUMINIU

Expoziție construită prin contribuția vizitatorilor care aduc doze goale.

2 MINUTE CU AMY

Punct de informare despre proecția mediului dedicat copiilor

ROATA NOROCULUI CU ÎNTREBĂRI DESPRE MEDIU  

Joc cu premii dedicat copiilor.

AC WALLBOX

Mobilitate electrică la scară largă cu soluția de încărcare AC Wallbox de la ABB destinată domeniului rezidențial, pentru un transport durabil și fara emisii.

ALTERNASHIP

Îți place să explorezi lumi necunoscute? Vrei să contribui la salvarea unui univers distrus de nepăsare? Fă cunoștință cu ALTERNASHIP, nava care sec onduce prin sunete! Devino compozitor al spațiului și plonjează în Galaxia care te așteaptă cu soluții de regenerare!

Caravana ECOTIC

Expoziție mobilă a deșeurilor electrice, de becuri și de baterii, precum și un instrument de comunicare interactiv cu publicul, oferind un mediu oportun de informare și conștientizare privind reciclarea DEEE-urilor.    


Online | Vineri, 26    noiembrie, orele 11.00 – 12.30

greentechfilmfestival.ro & Facebook  @greentechfilmfestival

11.00 – 12.30  CONFERINȚA GREEN TECH & GREEN INNOVATION:  Importanța inovației & tehnologiei în construirea oraselor durabile | Inovația în tehnologie ca accelerator al reciclării.