Stiri

Green PC Ambalaje - finanțare de 15 milioane de lei de la Banca Românească

2
min
28/6/2021

Green PC Ambalaje, companie care deţine 9 staţii de sortare a deşeurilor în ţară, a luat 15 milioane de lei de la Banca Românească pentru dezvoltarea businessului. Finanţarea este garantată de EximBank.

Green PC Ambalaje, companie specializată în servicii profesionale de management al deşeurilor pentru companiile care desfăşoară activităţi de producţie şi retail din România, a contractat două credite în valoare totală de 15 mil. lei de la Banca Românească, finanţare pentru care EximBank a emis garanţii în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementează în urma mandatului primit din partea statului român, mentionează zf.ro.

Fondurile, un credit de investiţii de 10 milioane de lei şi o linie de credit de 5 milioane de lei, vor fi direcţionate către construcţia unei noi unităţi industriale, achiziţionarea utilajelor necesare pentru reciclarea, repararea si reutilizarea unor fluxuri de deşeuri colectate, precum şi pentru capital de lucru, notează un comunicat comun al celor două instituţii bancare.

”Este o investiţie importantă care se încadrează în economia circulară generând astfel beneficii majore pentru mediu prin reciclarea şi reutilizarea materialelor, în acord cu obiectivele pe termen mediu şi lung ale României şi ale Uniunii Europene”, spune Cristian Lazăr CEO al Green PC Ambalaje.

Green PC Ambalaje s-a desprins în 2018 din grupul Iridex, acţionând astfel ca o entitate separată, specializată în servicii profesionale de management al deşeurilor pentru companiile care desfăşoară activităţi de producţie şi retail din România. Compania gestionează lunar peste 7.000 de tone de deşeuri de ambalaje, industriale sau periculoase de la cele peste 150 de hipermarketuri şi alţi 300 de clienţi (fabrici, centre comerciale sau logistică, restaurante) din fiecare judeţ care ajung să fie reciclate şi transformate din nou în ambalaje sau energie electrică.

Reţeaua Green Ambalaje deţine în acest moment 9 puncte de lucru ce asigură colectarea, sortarea şi depozitarea temporară a deşeurilor, iar managementul companiei estimează ca până la finele acestui an reţeaua să fie extinsă până la 13 puncte de lucru asigurând acoperire naţională completă. Compania are peste 280 de angajaţi şi a încheiat 2020 cu afaceri de 62,5 mil. lei.