Stiri

Goțiu: Televiziunea publică din Germania face un reportaj despre tăierile ilegale din România

3
min
21/1/2021

Mihai Goțiu îi va însoți pe jurnaliștii germani în Munții Gurghiului, din județul Mureș.

Fostul senator USR Mihai Goțiu a anunțat astăzi că a stabilit cu jurnaliștii televiziunii publice germane, ARD, calendarul și detaliile deplasării în Munții Gurghiului, din județul Mureș. Aceștia, potrivit lui Goțiu, vor realiza un reportaj despre tăierile ilegale de lemne din România, iar el îi va însoți pe teren.

Îi voi conduce pe jurnaliștii televiziunii ARD în zonele în care am documentat una dintre cele mai mari tăieri ilegale din țara noastră, într-un caz în care, după sesizările pe care le-am depus, procurorii DNA au deschis, în primele zile ale acestui an, un dosar de cercetare penală”, a transmis fostul senator USR.

Acesta a făcut referire și la faptul că Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 129.684.823 lei (aproximativ 26,6 milioane euro) 31 de companii care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa comercializării masei lemnoase din România.

Desigur, "termitele șefe", Holzindustrie Schweighofer (HS Timber Group, mai nou), Egger și Kronospan au fost în fruntea listei. Dar pe listă sunt și multe companii autohtone, că cineva trebuie și să intre cu drujba în pădure, și să ”rezolve” actele la prima mână. Iar printre acestea se regăsesc Frasinul și Silvania International Prod, aflate și pe lista celor care s-au ”ocupat” de pădurile din județul Mureș, despre a căror activitate în zonă am sesizat Garda Forestieră Brașov și Ministerul Apelor și Pădurilor încă din 2018, iar ulterior am depus sesizare penală la DNA”, a mai precizat acesta.

Goțiu își încheie mesajul spunând că speră ca în anii următori să ajungem la momentul în care jurnaliștii români și străini vor documenta modul în care a fost învinsă Mafia Pădurilor, „nu doar rănile dureroase și dezastrul pe care le lasă drujbele și TAF-urile în urma lor”.