Stiri

Garda de Mediu Constanța a oprit 33 de tone de deșeuri de polistiren venite de la o firmă din Israel

4
min
2/9/2022

Deşeurile au fost expediate de o firmă din Israel şi ar fi trebuit să ajungă la o societate din judeţul Buzău.

Garda de Mediu Constanţa a interzis importul a circa 33 de tone de deşeuri de polistiren presat în baloţi, sosite în Portul Constanţa Sud, au informat, marţi, reprezentanţii instituţiei.

Deşeurile au fost expediate de o firmă din Israel şi ar fi trebuit să ajungă la o societate din judeţul Buzău. Cantitatea totală de deşeuri de polistiren presat în baloţi, de 32.929 kilograme, se afla în două containere.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

„Importul a fost înregistrat în registrul ROAFM, însă echipa de comisari a constatat mai multe neconcordanţe între documentele depuse la Biroul vamal de Frontieră pentru realizarea importului şi informaţiile încărcate de importator în aplicaţie.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

Autorizaţia de mediu din setul de documente nu era aceeaşi cu autorizaţia de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care însoţeşte transferul deşeurilor – Anexa VII – nu este completat conform cerinţelor Regulamentului 1013/2006. Din aceste documente nu a reieşit în mod clar amplasamentul/adresa instalaţiei de valorificare a deşeurilor de polistiren şi dacă există autorizaţie de mediu pentru punctul de lucru unde se află instalaţia de valorificare a acestora”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa.

Sursa foto: Garda de Mediu Constanta