Stiri

Garda de Mediu a amendat Primăria Buhuși, după ce a permis unui constructor să depoziteze deșeuri la marginea pădurii

7
min
13/9/2022

Întâmplarea s-a petrecut la finalul săptămânii trecute, când un constructor din județul Neamț a depozit tone de deșeuri din construcții fix lângă o pădure.

Primăria din Buhuși a fost sancționată contravențional de Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariatului Județean Bacău, după ce UAT-ul a permis unui constructor să depoziteze deșeuri din construcții la marginea pădurii Runc.

Întâmplarea s-a petrecut la finalul săptămânii trecute, când un constructor din județul Neamț, care se ocupă de reabilitarea străzii I.I. Brad, a depozit tone de deșeuri din construcții fix lângă pădure. Imaginile au fost publicate în mediul online, pe mai multe pagini de socializare.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

Primăria: are un efect benefic

După apariția imaginilor în spațiul public, reprezentanții Primăriei Buhuși, au verificat situația din nou și au venit cu același răspuns: „În această situație, umplerea ravenei din zona Ciolpani cu material inert rezultat din excavare, are un efect benefic pentru ecosistem prin stabilizarea pereților și prin încetinirea fenomenului de eroziune.” se arată în răspunsul Primăriei Buhuși

Cu alte cuvinte, aceste deșeuri din construcții au efecte „benefice”pentru pădurea din zona.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

Am cerut un punct de vedere la Garda de Mediu Bacău, care, în urmă unui control efectuat vineri, a revenit cu un răspuns către noi. Comisarii de la Mediu au infirmat cele spuse de reprezentanții Primăriei Buhuși și a sancționat UAT Buhuși cu amendă:

„Conform OUG 92/2021 Autoritatea Administrației Publice Locale-Orașul Buhuși nu a gestionat și coordonat activitatea de colectare a deșeurilor provenite de la lucrările din construcții de pe teritoriul administrației orașului Buhuși, drept pentru care a fost sancționată contravențional” se arată într-un răspuns oficial transmis de Garde de Mediu pentru Bacău.net.

Sursa foto: captură video Youtube