Life Style

GALERIE FOTO Concursul Can Art&Design Festival a desemnat câștigătorii ediției din 2022

8
min
13/6/2022

Can Art&Design Festival (CADF) este o iniţiativă care foloseşte creativitatea artiştilor români ca platformă pentru promovarea refolosirii dozelor din aluminiu.

 Can Art&Design Festival (CADF), iniţiativa prin care Asociaţia Alucro foloseşte creativitatea artiştilor ca platformă pentru promovarea refolosirii dozelor din aluminiu, a desemnat câștigătorii ediției din 2022.

Lansat în 2014, Can Art&Design Festival a devenit cel mai longeviv concurs de reciclare creativă a dozelor din aluminiu, dar și o platformă de comunicare către publicul larg, prin organizarea unor expoziții mobile care folosesc lucrările cele mai reușite, cu scopul de  a contribui la conștientizarea privind colectarea și reciclarea dozelor din aluminiu. 

Citește și: ANALIZĂ Cum reducem CO2 din atmosferă - păduri, turbării, mangrove și inventivitatea umană 

Ediția din 2022 s-a desfășurat în perioada martie – mai 2022 și a reunit un număr de peste 20 de lucrări înscrise la două secțiuni competiționale: tablouri și sculpturi / instalații artistice din doze de aluminiu. În urma procesului de jurizare, care a analizat originalitatea, creativitatea și execuția lucrărilor, au fost desemnați cei șase câștigători ai premiilor în valoare de 3600 euro.

Premiile pentru secțiunea sculpturi din doze au fost acordate autorilor: Asociația Atelierul Wood Be Nice, lucrarea „Between Dimensions”, Cosmin Vâlceanu, lucrarea „TinSpinTango”, Daniel Loagăr, lucrarea „Iron Maiden”. La secțiunea tablouri, lucrările care au obținut cel mai mare punctaj aparțin autorilor Sabina Stan, lucrarea „Cenzura - un mecanism de supraviețuire”, Mihaela Corina Divlan, lucrarea „Cosmos” și Angelin Stanciu, lucrarea „Chaplin - The Sad Man”. 

Asociația Atelierul Wood Be Nice - „Between Dimensions

Citește și: Energia geotermală - poluare redusă şi costuri mai mici la încălzire. România are resursele, dar nu sunt exploatate

„În orice parte a lumii vom găsi creatori de frumos care îmbină dozele din aluminiu  cu cele neobișnuite tehnici de lucru pentru realizarea unor lucrări, una mai spectaculoasă decât alta, prin care ne arată cum putem reutiliza în mod artistic acest material al viitorului, cum este denumit aluminiul. În România, Can Art&Design Festival a reușit să reunească două domenii care par să fie total diferite, arta și reciclarea, și să ne ofere o încântare vizuală. Este totodată și un mod neconvențional prin care atragem atenția asupra importanței reciclării într-o societate care se dorește a fi sustenabilă și cu o economie circulară”
Adina Magsi, Director General Asociația Alucro.

Juriul competiției din 2022 a reunit specialiști în domeniul artistic: Cristina Enache, Arhitect Conferenţiar Dr., Director Departament Proiectare Urbană şi Peisagistică, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Președintele Comisiei Profesionale a Registrului Urbaniștilor din România; Adriana Lucaciu, Artist Vizual, Profesor Universitar Dr. Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România; Lelia Rus - artist vizual si Doctor în Arte, lect.univ.dr. la Universitatea “Ovidius” Constanța – Facultatea de Arte, Șef de Secție la Muzeul de Artă  Constanța; Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro, Country Manager pentru programul Every Can Counts în România.

Cosmin Vâlceanu -„TinSpinTango”,
Daniel Loagăr - „Iron Maiden”
Sabina Stan -„Cenzura - un mecanism de supraviețuire”
Mihaela Corina Divlan -„Cosmos”
Angelin Stanciu - „Chaplin - The Sad Man”.