Stiri

Galațiul primește bani prin PNRR pentru centre de colectare prin aport voluntar, mai are nevoie de voluntari

3
min
28/11/2022

Proiectul vizează suplimentarea capacităţilor de colectare separată, pregătire pentru reutilizare şi valorificare a deşeurilor de diferite tipuri, inclusiv deşeuri voluminoase.

Două noi centre de colectare a deşeurilor inerte prin aport voluntar, în valoare de 9,1 milioane de lei, vor fi amenajate în municipiul Galaţi cu fonduri din PNRR, informează, joi, Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Inclusiv deşeuri voluminoase

Potrivit sursei citate, proiectul vizează suplimentarea capacităţilor de colectare separată, pregătire pentru reutilizare şi valorificare a deşeurilor de diferite tipuri, inclusiv deşeuri voluminoase.

Un astfel de centru va fi amenajat în partea de nord-est a municipiului Galaţi, în apropiere de Parcul Carol, al doilea urmând a fi amplasat în zona Cartierului Dimitrie Cantemir.

Obiectivul proiectului vizează accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemelor de gestionare a deşeurilor, cu accent pe colectare separată, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare şi valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile şi tranziţiei la economia circulară.

"Stă în puterea fiecăruia să avem un oraş cât mai curat. Proiectul privind înfiinţarea a două centre de colectare prin aport voluntar a fost acceptat pentru finanţare în cadrul PNRR. Unul dintre aceste centre va fi în zona Parcului Carol, iar celălalt în zona Cartierului Dimitrie Cantemir.

Aceste centre vor primi deşeuri de diferite tipuri, inclusiv deşeuri voluminoase. Scopul este acela de a încuraja şi a susţine colectarea separată, pregătirea pentru reutilizare şi valorificare a deşeurilor", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Sursa foto: Pixabay