Stiri

Ford a folosit un computer cuantic pentru a găsi materiale mai bune pentru baterii de vehicule electrice

4
min
2/1/2023

Computerele cuantice pot simula materiale mai bune pentru baterii mai sigure, mai dense energetic și mai ușor de reciclat.

Cercetătorii de la Ford au publicat un nou studiu preprint în ArXiv în care au modelat materiale cruciale pentru bateriile de vehicule electrice (EV) folosind un computer cuantic.

Testele prelungite pot fi eliminate

Deși rezultatele nu dezvăluie nimic nou despre bateriile cu litiu-ion, ele demonstrează cum ar putea fi folosite computere cuantice mai puternice pentru a simula cu exactitate reacții chimice complexe în viitor.

Pentru a descoperi și testa materiale mai bune pentru baterii cu ajutorul computerelor, cercetătorii trebuie să împartă procesul în mai multe calcule separate: un set pentru toate proprietățile relevante ale fiecărei molecule, un altul pentru modul în care aceste proprietăți sunt afectate de cele mai mici schimbări de mediu, cum ar fi fluctuațiile de temperatură și unul pentru toate modurile posibile prin care orice două molecule pot interacționa împreună.

Chiar și un lucru care pare simplu, cum este legarea a două molecule de hidrogen necesită calcule incredibil de profunde.

Dar dezvoltarea materialelor folosind computere are un avantaj imens: cercetătorii nu trebuie să testeze la propriu toate experimentele posibile, ceea ce poate consuma incredibil de mult timp.

Sursa foto: Pexels/ Julissa Helmuth