Solutii

Finalul campaniei „O pădure cât o țară!”. Fechet: Peste 3.000 de suprafețe au fost plantate de la zero în acest an

3
min
17/12/2020

La nivel național, au fost plantați 50 de milioane de puieți.

Vom planta, astăzi, ultimii pomi din cei 50 de milioane pe care ni-i i-am propus și am reușit să îi plantăm. Avem o parcelă de 5.000 mp la Ocolul Silvic Bolintin. O plantăm de la zero. Există peste 3.000 de asemenea suprafețe plantate de la zero în această campanie de împădurire. Am avut în total peste 15.000 de șantiere în toată țara", aspus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, la evenimentul de încheiere a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară!”.

Campania, care s-a aflat sub Înaltul patronaj al Președinției României, a cuprins două sesiuni de plantare (în primăvara și toamna acestui an). În această perioadă au fost plantați, la nivel național, 50 de milioane de puieți, dintre care 33 de milioane în etapa de primăvară și 17 milioane în ediția de toamnă.

Campania a avut loc în județele: Maramureș, Cluj, Suceava, Brașov, Sibiu, Harghita, Bistrița, Argeș, Vâlcea, Tulcea, Galați, Ialomița, Călărași, Dolj, Brăila și Vaslui.

Conform datelor Ministerului Mediului, în cadrul campaniei au fost înființate peste 16.000 de șantiere de lucru după cum urmează: 13.000 de șantiere de plantare - în etapa de primăvară, respectiv peste 3.000 de șantiere forestiere - în etapa de toamnă.

În cadrul campaniei de primăvară, principalele specii plantate au fost cele de rășinoase, din care molidul a fost pe primul loc. De asemenea, în zonele de deal au fost plantate păduri de amestec cu următoarele specii dominante: gorun, paltin și frasin.

Totodată, campania de toamnă a fost derulată în mod special în sudul țării, principalele specii plantate fiind cele de stejar, plop, salcie, frasin și arțar.

Campania "O pădure cât o țară!" s-a încheiat în județul Giurgiu, la Ocolul Silvic Bolintin, unde a fost plantată o pădure de la zero, pe o suprafață de 5.000 de mp. Noua pădure este situată la circa 40 de km distanță de București, iar pe suprafața dedicată sunt plantați 3.300 de puieți, din care 60% vor fi puieți de stejar, 20% puieți de cireș păsăresc și 20% puieți de măr pădureț.