Stiri

Fiecare muc de țigară aruncat poate polua 100 de litri de apă

4
min
10/6/2022

Un raport al OMS a constatat că industria tutunului este responsabilă pentru pierderea anuală a opt milioane de vieți umane.

Industria tutunului este o amenințare mult mai mare decât cred mulți, deoarece este unul dintre cei mai mari poluatori ai lumii, de la lăsarea unor munți de deșeuri până la generarea încălzirii globale, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății într-un nou raport.

Raportul OMS Tobacco: Poisoning Our Planet, publicat marți, pentru a coincide cu Ziua Mondială Fără Tutun, a subliniat noi constatări cu privire la măsura în care industria tutunului dăunează atât mediului, cât și sănătății umane.

Citește și: ANALIZĂ Cum reducem CO2 din atmosferă - păduri, turbării, mangrove și inventivitatea umană 

Raportul a constatat că industria tutunului este responsabilă pentru pierderea anuală a opt milioane de vieți umane, 600 de milioane de copaci, 200.000 de hectare de pământ, 22 de miliarde de tone de apă și eliberează aproximativ 84 de milioane de tone de CO2 în atmosfera Pământului.

Citește și: ANALIZĂ Cum reducem CO2 din atmosferă - păduri, turbării, mangrove și inventivitatea umană 

Raportul a constatat că amprenta de carbon din producția, procesarea și transportul tutunului este echivalentă cu o cincime din CO2 produs de industria companiilor aeriene comerciale în fiecare an, contribuind și mai mult la încălzirea globală.

Sursa foto: PxHere