Solutii

Fermierii vor putea instala panouri solare pe acoperişurile fermelor

4
min
7/5/2022

Autoritățile vor să folosească la maximum toate acoperişurile din ferme și din fabricile din industria alimentară pentru a ajuta la asigurarea independenţei energetice.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat joi la Luduş, că Guvernul a decis ca o parte din Fondul pentru Modernizare alocat României să fie dirijat către fermieri şi către industria alimentară, astfel încât să se asigure independenţa energetică a acestui sector, transmite Agerpres.

„Ieri am pus bazele, printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată la nivelul Guvernului, de a direcţiona o parte din fonduri de modernizare la dispoziţia României, către fermieri şi către industria alimentară din România. Pentru construirea de unităţi de producţie a energiei electrice din surse regenerabile, care să deservească aceşti operatori economici. 

Citește și: România, țara europeană cu cea mai mare creștere a înmatriculărilor de mașini 100% electrice

Vom folosi la maxim toate acoperişurile din ferme, din fabricile din industria alimentară, astfel încât să eliminăm acest factor de risc şi să ne asigurăm independenţa energetică.

Or, în atare condiţii, cred că este un plus de care va putea beneficia şi fabrica de zahăr de la Luduş”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, într-o conferinţă de presă organizată la Luduş.

Citește și: Comisia Europeană cere României penalități de peste 33.000 €/zi pentru că nu a închis gropile ilegale de gunoi

Adrian Chesnoiu a făcut referire la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de implementare şi gestionare a fondurilor alocate României prin Fondul pentru modernizare, adoptată în urmă cu o zi, la propunerea Ministerului Energiei.

Această OUG reglementează cadrul instituţional şi financiar general, de monitorizare, verificare şi control, pentru implementarea şi gestionarea resurselor aflate la dispoziţia României din Fondul pentru modernizare.

Fondul pentru Modernizare aflat la dispoziţia României are o valoare de peste 13 miliarde de euro pentru perioada 2021- 2030.

Sursa foto: PxHere