Life Style

Fabryo Corporation - companie a grupului AkzoNobel - sprijină SOS Satele Copiilor din România

4
min
2/5/2022

Fabryo Corporation, cea mai importantă companie românească de vopsele și acoperiri decorative, parte a grupului AkzoNobel, susține organizația SOS Satele Copiilor România - pentru a asigura un cămin și perspectiva unei cariere pentru tineri.

Alăturându-se inițiativei globale AkzoNobel "Let' s color", Fabryo a început în 2021 colaborarea cu SOS Satele Copiilor România. Cooperarea constă în proiecte și asistență pentru SOS Satele Copiilor la nivel național constand din sprijin financiar, donații de materiale de construcții și vopsele decorative și implicarea angajaților noștri pe baza de voluntariat în renovarea câtorva  dintre  casele existente în satele asociației. Mai mult decât atât, Fabryo s-a alăturat programului „YouthCan!” care apartine SOS Satele Copiilor România. In cadrul acestui program angajații Fabryo ofera cunostinte, mentorat și oportunitatea de a face „job shadowing” (de a observa cum se desfășoară și în ce constă activitatea anumitor departamente din companie) pentru tinerii care urmează să facă un pas de la copilărie la stadiul și stilul de viață de adult.

„La nivel internațional, AkzoNobel colaborează cu SOS Satele Copiilor din 2016. Suntem foarte bucuroși că Fabryo face parte dintr-o companie responsabilă social și suntem foarte recunoscători că putem contribui la îmbunătățirea vieții și să oferim copiilor și tinerilor o perspectivă pozitivă asupra viitorului”, spune Alexandra Chirica, Director de Strategie și Marketing Fabryo Corporation.

Sprijin financiar și donații pentru îmbunătățirea locuințelor

Produsele donate sunt folosite pentru consolidarea și renovarea spațiilor de locuit pentru copii care fac parte din SOS Satele Copiilor România. Mai mult, echipe de voluntari de la Fabryo Corporation au participat în perioada 11-15 octombrie 2021 la renovarea unora dintre locuințele existente în satele în care locuiesc acești copii. Sprijinul financiar va fi acordat adolescenților veniți din SOS Satele Copiilor România pentru a fi utilizați pentru educația și nevoile lor de zi cu zi.

Mentorat și job shadowing pentru adolescenți

Pas cu pas, in procesul de tranzitie de la copilărie la viața de adult apar multe întrebări și subiecte importante.

Angajații Fabryo vor oferi sprijin adolescenților veniți din SOS Satele Copiilor România pentru a-i ajuta:

- sa descopere zona de afaceri a companiei

- să înțeleagă cum funcționează un plan de afaceri, procesele și pașii de la stadiul de producție la cel de vânzare către magazine și până când produsele ajung in casele oamenilor

- să descopere diferitele roluri și responsabilități în cadrul companiei în toate departamentele

Fabryo Corporation – companie a grupului AkzoNobel – vrea să le ofere tinerilor o perspectivă asupra diferitelor meserii asociate domeniului constructiilor si vopselelor decorative, să trezească interes și să-i sprijine să intre cu încredere în viața profesională.

În cadrul atelierelor de mentorat, angajații Fabryo îi îndrumă pe tineri pe diferite teme care ar putea apărea atunci când devin adulți activi. Un subiect este legat de potențialele strategii de adaptare la un nou loc de muncă, cum să faci față provocărilor și să construiești relații armonioase cu compania și colegii.

„În cadrul programelor dezvoltate de SOS Satele Copiilor ne concentrăm atât pe asigurarea unui mediu sigur, plin de afectiune și de susținere pentru copiii vulnerabili, cât și pe îndrumarea acestora în dezvoltarea lor personală. Ne dorim ca tinerii să aibă modele în viață, care să fie implicați în educația lor și de la care să învețe să-și dezvolte capacitățile. Faptul ca Fabryo a ales să desfășoare un training specializat pentru tineri în programele SOS înseamnă foarte mult pentru noi, poveștile reale fiind menite să-i facă pe copii să-și dorească să exceleze, dar și să înțeleagă mai bine mecanismele unui job și ale dezvoltării unei afaceri. Acum, cu siguranță vor putea să ia mai ușor o cale în viață. De asemenea, suntem recunoscători pentru dorința Fabryo de a se implica în zonele defavorizate, aducând un sprijin suplimentar în ceea ce privește siguranța locuințelor”, spune Alexandra Popa, Corporate Fundraiser SOS Satele Copiilor Romania.