Stiri

Exercițiu în rada portului Constanța pentru activitățile de răspuns la poluările marine

3
min
7/10/2022

Exercițiul se desfășoară pe nava Amalthia care este în contract de tip „stand-by” cu agenția EMSA.

Autoritatea Navală Română participă cu doi inspectori de specialitate din cadrul MRCC la un exercițiu alături de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA). Aceștia au astfel ocazia să se familiarizeze cu procedurile de la bordul navei pentru activitățile de răspuns la poluările marine.

Exercițiul se desfășoară pe nava Amalthia care este în contract de tip „stand-by” cu agenția EMSA si poate fi solicitată de autoritățile competente din România în cazul în care ar fi depășită capacitatea națională de răspuns la poluările  marine majore cu hidrocarburi. 

Citește și:

750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Procedura prevede ca în cazul mobilizării navei Amalthia, atunci când capacitatea națională de răspuns la poluare este depășită și se solicită asistență internațională, o persoană din cadrul Centrului Maritim de Coordonare al Autorității Navale Române este desemnată să fie prezentă la bordul navei atât timp cât aceasta participă la activitățile de răspuns la poluare, pentru a asigura coordonarea cu MRCC și cu celelalte nave implicate în operațiunile de răspuns.

Sursa foto: Facebook/ Autoritatea Navală Română