Stiri

Enel Green Power, primul greu care intră în cel de-al doilea val verde: Are avizele pentru două parcuri solare mamut în Arad

5
min
30/8/2022

Enel devine astfel unul dintre primele grupuri energetice care pariază pe al doilea val de investiţii în zona de energie verde în România.

Conform ZF, unul dintre proiecte are o capacitate de circa 364 MW, iar cel de-al doilea de 303 MW l Potrivit datelor din piaţă, pentru a ridica 1 MW într-un proiect solar este necesară o investiţie de 0,6 mil. euro.

Enel Green Power România, divizia locală de energie verde a italienilor de la Enel, unul dintre cele mai puternice grupuri de utilităţi la nivel european, a obţinut la începutul acestei luni avizul tehnic de racordare la reţea pentru două parcuri solare de mare capacitate, arată datele publice ale Transelectrica.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

Astfel, compania de proiect Solas Electricity are avizul pentru un parc solar de circa 364 MW, iar Dara Solar Investments are actele pentru un proiect de 303 MW. Ambele companii de proiect sunt deţinute de Enel Green Power România şi ambele parcuri vor fi amplasate în Arad, având ca termen de punere în funcţiune finalul anului 2024.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

Enel devine astfel unul dintre primele grupuri energetice care pariază pe al doilea val de investiţii în zona de energie verde în România, italienii fiind chiar la acest moment unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din România, cu un portofoliu de producţie de 534 MW.

Semnalul este foarte bun, în general prezenţa unor jucători de talie mare având de multe ori puterea de a legitima un trend pe o anumită piaţă.

Sursa foto: Pixabay