Decizia a fost adoptată în plenul Senatului, prin adoptarea unei propuneri legislative ce vizează modificarea Legii Educației Naționale nr. 1/2001.
Introducerea competențelor de mediu în programa școlară are ca scop educarea elevilor pentru viață, incluzând și educația ecologică, ne informează B1TV.
Educația pentru mediu va introdusă în programa școlară din 2023, iar până la finalul anului viitor, Ministerul Educației și Ministerul Mediului trebuie să elaboreze o strategie comună privind competențele de mediu și studierea acestora în unitățile de învățământ.
„Ministerul Educaţiei în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor elaborează o strategie privind educaţia pentru mediu până la data de 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele şcolare începând cu anul şcolar 2023-2024”, se precizează într-un amendament al Senatului, care completează art. 65 din Legea 1 / 2011.
Propunerea a fost inițiată de un grup de parlamentari PNL, iar astfel se completează cele opt domenii de competenţe-cheie care determină profilul de formare a elevului.
Ne bucură mult această veste deoarece, în viziunea noastră, informarea, educarea și responsabilizarea indivizilor de toate vârstele privind colectarea și reciclarea deșeurilor de ambalaje ar trebui să reprezinte o prioritate pentru România, iar educația pentru sustenabilitate în rândul elevilor este un prim pas important în această direcție.