Stiri

Ecuador: Anchetă în legătură cu o presupusă vânătoare de broaşte ţestoase gigant în Insulele Galapagos

6
min
2/9/2022

Conducerea parcului a depus o plângere privind moartea animalelor, a anunţat Ministerul ecuadorian al Mediului.

Parchetul din Ecuador a anunţat luni că investighează o presupusă vânătoare de broaşte ţestoase gigant în Insulele Galapagos, un ecosistem fragil inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, relatează AFP.

Procuratura investighează în legătură cu "vânarea şi uciderea a patru ţestoase gigant în complexul de zone umede din Parcul Naţional Galapagos", a declarat ministerul public pe Twitter.

Unitatea ecuadoriană specializată în infracţiuni împotriva mediului şi a naturii (Uidmen) a fost însărcinată cu strângerea mărturiilor de la agenţii parcului naţional şi desemnarea experţilor care să efectueze necropsia ţestoaselor.

Conducerea parcului a depus o plângere privind moartea animalelor, a anunţat Ministerul ecuadorian al Mediului.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

Cele patru ţestoase gigant, a căror specie nu a fost menţionată de minister, au fost vânate în zonele umede ale insulei Isabela, situată la 1.000 km în largul coastei Ecuadorului, în Oceanul Pacific.

Vânătoarea de animale sălbatice se pedepseşte cu până la trei ani de închisoare în Ecuador.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

În 2019, un bărbat care a lovit cu maşina o ţestoasă şi i-a deteriorat carapacea a fost amendat cu 11.000 de dolari. În acelaşi an, un alt şofer a fost condamnat la plata a peste 15.000 de dolari pentru că a lovit şi ucis o iguană endemică din Galapagos.

Cu o suprafaţă de 4.703 de km2, insula Isabela este cea mai mare din arhipelag, ea reprezentând 60% din suprafaţa terestră a acestuia.

Arhipelagul Galapagos ("ţestoase" în spaniolă) este considerat o rezervaţie a biosferei pentru flora şi fauna sa unice în lume. Aici au trăit la un moment dat 15 specii de ţestoase, dintre care trei au dispărut cu secole în urmă, potrivit Parcului Naţional Galapagos.

Sursa foto: PxHere