Stiri

Dunărea a devenit o groapă de gunoi pentru tone de deşeuri. FOTO

2
min
6/7/2023

Tone de peturi, haine vechi, crengi şi chiar cruci de morminte acoperă Dunărea pe o distanţă de zeci de metri, în Galaţi.

Stratul de deşeuri este atât de gros, încât împiedică uneori şi bacul care face legătura cu Tulcea.

Garda de Mediu şi Direcţia Apelor îşi trimit notificări în cerc şi spun că responsabilitatea igienizării fluviului nu le revine lor, potrivit Antena 1.

Cantităţile uriaşe de deşeuri provin din râurile care se varsă în Dunăre şi au început să se adune în fluviu în urma ploilor din ultimele zile, conform sursei citate.

Însă, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a anunţat ca unităţile comerciale din zonă ar trebui să colecteze deşeurile.

„Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați a solicitat unităților comerciale care desfășoară activități pe malul stâng al fluviului Dunărea, acolo unde s-au constatat astfel de acumulări, colectarea în regim de urgență a deșeurilor din zona punctelor de lucru”, a declarat administraţia pe Facebook.

Totodată, instituţia a amintit că aruncarea gunoaielor în apă sau pe maluri poate conduce la amenzi cuprinse între 25.000 şi 30.000 de lei pentru persoanele fizice şi 75.000-80.000 de lei pentru persoanele juridice.

Foto: Apele Române Prut-Bârlad/Facebook