Stiri

Drumarii brașoveni anunță că șoselele sunt sufocate de gunoaie: Avem nevoie de sprijinul vostru!

6
min
28/6/2022

Deșeurile de pe marginea drumului provin adesea chiar din gospodăriile din apropierea șoselei.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP) anunță o amplă campanie de ecologizare, miercuri, însă atrage atenția șoferilor că problema gunoaielor a devenit una extrem de importantă pe drumurile din județul Brașov.

”Colegii noștri din cadrul SDN Brașov adună în fiecare lună aproximativ 7 basculante de deșeuri de pe drumuri naționale din județul Brașov, din care de la Districtul Predeal (care se ocupă și de curățarea DN73A) provine aproape o treime din această cantitate.

Citește și: ANALIZĂ Cum ne deplasăm pentru a nu mai alimenta schimbările climatice

Din păcate, deșeurile de pe marginea drumului provin adesea chiar din gospodăriile din apropierea șoselei. Astfel, suntem nevoiți să strângem și gunoaie care nu ar avea ce să caute la marginea drumurilor cum ar fi: electrocasnice vechi, mobilier sau deșeuri de materiale de construcții”, anunță instituția.

Alături de drumari, mai multe instituții publice din județ participă miercuri la o campanie de ecologizare a pădurilor de pe traseul Râșnov – Pârâul Rece – Predeal, paralel cu DN73A.

Citește și: Milioane de lei pentru pistele de bicicliști

”Din păcate, această zonă a fost sufocată de-a lungul timpului de deșeurile aruncate la întâmplare de persoane iresponsabile. Tocmai din acest motiv, mai multe instituții publice, cum ar fi Primăria Predeal, Primăria Râșnov, Garda de Mediu, Garda Forestieră și multe altele și-au dat mâna pentru a curăța această zonă care a devenit o pată de rușine pe harta județului Brașov.

La acțiunea de ecologizare așteptăm să vină alături de noi orice organizație sau chiar și voluntari individuali miercuri, 22 iunie 2022, în parcarea din zona Cabanei Cerbu”, anunță DRSP Brașov. ”Avem nevoie de sprijinul vostru!”, completează drumarii.

Sursa foto: Pixnio