Stiri

Două instituții din subordinea Primăriei Capitalei, amendate de Garda de Mediu

3
min
31/5/2022

Comisarii Gărzii de Mediu au interzis celor două instituții depozitarea deșeurilor de orice fel pe spațiul verde și au impus salubrizarea amplasamentelor.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au sancționat, joi, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, precum și Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A. cu 50.000 de lei fiecare, pentru depozitarea neconformă a deșeurilor, într-unul din punctele de lucru ale administrației și, respectiv, pe un amplasament situat în Parcul Regele Mihai I.

Comisarii Gărzii de Mediu au interzis celor două instituții depozitarea deșeurilor de orice fel pe spațiul verde și au impus salubrizarea amplasamentelor.

Citește și: În căutarea răspunsurilor - 5 întrebări despre energie

Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu a primit mai multe sesizări și a făcut, joi, un control la unul din punctele de lucru ale Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București și și Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A., pe amplasamentul situat în Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău), în zona serelor.

Citește și: Jumătate dintre speciile de fluturi din Regatul Unit, ameninţate sau aproape ameninţate cu dispariţia

Pe ambele amplasamente comisarii au identificat, pe suprafețe întinse, depozitări semnificative de deșeuri municipale amestecate, în saci din plastic negri, abandonate, deșeuri menajere amestecate cu deșeuri reciclabile din hârtie-carton, plastic și ambalaje metalice, precum și deșeuri vegetale sau resturi provenite din construcții.

Sursa foto: Pixnio