Stiri

Dosar penal după ancheta ″România, te iubesc” despre Delta Dunării. Ministrul Mediului: Încălcări grave ale legislației

4
min
27/6/2022

Echipele Ministerului Mediului au constatat încălcări grave ale legislației.

Ministrul Mediului a anunțat, miercuri, că s-a deschis un dosar penal, după ce echipa emisiunii a arătat cum grindul Chituc, o zonă de strictă protecție, a fost distrus cu utilaje de mare tonaj și cum totul se întâmplă, sub nasul instituțiilor obligate să protejeze Delta.

“Echipele Ministerului Mediului au constatat încălcări grave ale legislației”, a anunțat și ministrul Mediului, Tanzos Barna.

Citește și:

ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

REPORTAJ Groapa de gunoi din centrul Bucureștiului 

Reporter Pro TV: “Grindul Chituc este una dintre cele mai frumoase zone din Delta Dunării, poate din întreaga Românie. Noi am documentat în cadrul reportajului cu probe video cum camioane de mare tonaj, buldozere, excavatoare au provocat distrugeri pe zeci de km în interiorul grindului.

Am arătat cum totul se întâmplă sub nasul autorităților care ar fi trebuit să protejeze Delta Dunării și posibil cu complicitatea acestora, deoarece au ales să închidă ochii. Ministrul Mediului, după ce am difuzat ancheta, a trimis Corpul de Control și a contactat Ministerul Afacerilor Interne, iar poliția a deschis un dosar penal”.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Mediului