Stiri

Divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE anunță numirea de noi directori în cadrul departamentelor Environmental și Health & Safety

9
min
31/5/2022

Conducerea departamentului Environment a fost preluată de către Veronika Themerson, în timp ce în rolul de Health & Safety Director se află acum Mircea Bosie.

Divizia de dezvoltare comercială a Skanska din Europa Centrală și de Est (CEE) își continuă misiunea strategică de a crea clădiri future-proof și sustenabile, prin numirea de noi directori responsabili pentru dezvoltarea și conducerea echipelor din domeniile Environmental și Health & Safety. 

Conducerea departamentului Environment a fost preluată de către Veronika Themerson, în timp ce în rolul de Health & Safety Director se află acum Mircea Bosie.

Din aceste noi poziții, Veronika Themerson și Mircea Bosie vor fi responsabili de dezvoltarea și conducerea echipelor la nivelul diviziei Skanska CEE, din toate cele patru țări în care compania activează: România, Ungaria, Polonia și Republica Cehă.

Cele două departamente se află în subordinea lui Jacob Møller-Nielsen, Vicepreședinte Executiv al Centrului de Excelență al diviziei de dezvoltare comercială a Skanska CEE.

„Care for Life sau grija pentru viață este una dintre valorile fundamentale ale Skanska, prin urmare protejarea oamenilor și a mediului înconjurător se află, în mod firesc, la baza întregii noastre activități. Nu vom rămâne niciodată neimplicați în fața unor posibile situații cu potențialul de a afecta siguranța fizică sau psihologică a oamenilor, principiu la fel de important pentru noi și în ceea ce privește mediul înconjurător și schimbările climatice”
Jacob Møller-Nielsen, Vicepreședinte Executiv al Centrului de Excelență al diviziei de dezvoltare comercială Skanska CEE.

Atât protejarea mediului înconjurător, cât și asigurarea sănătății și siguranței tuturor constituie părți integrante din strategia de business a Grupului Skanska. 

“Expertiza în domeniu, alături de abilitățile tehnice, manageriale, precum și o bună cunoaștere a organizației noastre, a standardelor și a tendințelor din industrie, îi fac pe Veronika și Mircea cele mai potrivite persoane care să modeleze și să promoveze agenda noastră în aceste zone deosebit de importante din punct de vedere strategic din CEE”
Jacob Møller-Nielsen.  

Mircea Bosie este expert și manager Health & Safety, cu o carieră de aproape 15 ani în domeniul real-estate. Din noul său rol, acesta este responsabil de stabilirea și planificarea standardelor din domeniul Health & Safety (H&S) în conformitate cu strategia Grupului Skanska, de gestionarea sistemului de management H&S și de implementarea reglementărilor relevante.

Mircea face parte din echipa Skanska din anul 2012, timp în care a lucrat în mai multe roluri de specialist și manager, incluzând și o perioadă de 6 luni în cadrul diviziei Skanska Infraservice din Suedia.

Înaintea preluării funcției de Health & Safety Director, acesta a ocupat funcția de Health & Safety Manager în cadrul diviziei de dezvoltare comercială a Skanska în CEE, pentru România, Ungaria și Republica Cehă. 

„Încă de la început, Skanska și-a asumat angajamentul de a prioritiza și a promova calitatea: a clădirilor, a serviciilor și a vieții – fie că vorbim despre oameni sau despre mediul înconjurător. Preocuparea pentru sănătate și siguranță, alături de strategiile sustenabile, sunt toate părți fundamentale în filosofia companiei de a construi pentru o societate mai bună. Din această nouă poziție și alături de echipele noastre, îmi doresc să ducem mai departe aceste valori și să accelerăm tranziția către un mediu și o societate mai sigure, mai sănătoase și mai conștiente de importanța sănătății și siguranței în viața de zi cu zi”
Mircea Bosie, Director Health & Safety în cadrul Skanska CEE. 

Veronika Themerson este manager de proiect  în real-estate, arhitect și lider, cu o experiență de peste 20 de ani. Din noul său rol, Veronika este responsabilă de modelarea, planificarea și implementarea strategiei din cadrul diviziei de dezvoltare a Skanska în CEE, în domeniul inovației și sustenabilității.

De asemenea, aceasta coordonează activitățile de colectare și partajare a cunoștințelor legate de principiile ESG la nivelul diviziei, adunând expertiză din domeniile ce țin de Mediu (Environment), Technical Quality & Innovation, Resurse Umane, Health & Safety, Community Investment, Legal & Compliance, precum și alte domenii conexe. Veronika face parte din echipa Skanska din anul 2013, deținând mai multe roluri de conducere.

În plus, Veronika s-a implicat într-o serie de tranzacții de cumpărare de terenuri și procese de vânzare a clădirilor.

Protejarea mediului înconjurător 

Dezvoltarea imobiliară comercială și, în general, mediul construit, utilizează, de regulă, cantități mari de resurse: materiale de construcție, apă și energie.

La Skanska, modelul de lucru se bazează pe crearea și implementarea unor soluții climatice inteligente, care reduc impactul negativ al acestor sectoare asupra mediului înconjurător, precum și utilizarea atentă a resurselor și manipularea responsabilă a substanțelor chimice în cadrul proiectelor noastre.

De asemenea, Skanska și-a luat angajamentul de atingere a neutralității din punct de vedere al emisiilor de CO2, până în 2045. Față de anul 2015, Skanska a reușit reducerea amprentei de carbon cu 46% în cadrul propriilor sale operațiuni.

Progresul Skanska în ceea ce privește obiectivul său la nivel de grup de reducere a emisiilor de carbon a fost recent recunoscut de către publicația Financial Times și compania de research și date Statista, care au desemnat compania ca fiind parte din lista ”Europe’s Climate Leaders 2022”, care clasifică 4.000 de companii în funcție de emisiile de carbon. Obiectivul climatic de decarbonizare al Skanska este acreditat de inițiativa Science Based Targets (SBTi), care confirmă contribuția companiei la atingerea obiectivului Acordului de la Paris de a menține încălzirea globală la 1,5 grade Celsius. 

Asigurarea sănătății și siguranței tuturor 

Siguranța angajaților și a subcontractanților este cea mai mare prioritate a Skanska. Compania stabilește standarde de sănătate și siguranță în cadrul tuturor șantierelor și operațiunilor sale, aplică principii și soluții de siguranță în industrie la cel mai înalt nivel, alături de monitorizarea sistematică a performanței acestora și introducerea constantă de optimizări și îmbunătățiri.

Skanska Romania

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții.

Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor.

Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior.