Solutii

Dispozitivele electronice glo se pot recicla în 350 de puncte de colectare separată

3
min
27/1/2021

Programul de colectare separată și reciclare, derulat cu sprijinul ECOTIC ajută ca aceste dispozitive să nu ajungă la groapa de gunoi.

British American Tobacco continuă campania „ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT” cu un program de reciclare a versiunilor anterioare ale glo, dispozitivul care încălzește, nu arde tutunul. Utilizatorii adulți de glo spot contribui la protejarea mediului prin returnarea vechilor dispozitive în rețelele de magazine InMedio și Xpress, care vor pune la dispoziție cca 350 de puncte de colectare separată în întreaga țară. Pentru fiecare dispozitiv returnat în aceste puncte, utilizatorii vor fi recompensați cu un voucher în valoare de 50 de lei utilizabil pe loc în magazin, pentru produse din gama glo Hyper și Neo. Întrucât versiunile anterioare ale dispozitivului glo, precum și consumabilele dedicate acestora vor dispărea în curând de pe piață, programul de colectare separată și reciclare, derulat cu sprijinul ECOTIC și al rețelelor de magazine InMedio și Xpress, face ca aceste dispozitive să nu ajungă la groapa de gunoi.

E o alegere importantă protejarea mediului prin măsuri sustenabile de eliminare responsabilă a produselor pe care nu le mai folosim. De aceea, prin programul de colectare separată și reciclare a versiunilor anterioare ale glo, ne dorim să contribuim la economia circulară și, totodată, să facilităm decizia utilizatorilor noștri de a proteja mediul și comunitatea în care trăiesc”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice, Aria Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT.  

Dezvoltarea programului de colectare și reciclare a versiunilor anterioare ale dispozitivului glo, în parteneriat cu ECOTIC, reprezintă soluția sustenabilă pentru ca aceste dispozitive să fie colectate selectiv și reciclate, protejând astfel mediul și dezvoltarea sustenabilă a comunităților.

 „ECOTIC se alătură acestui proiect dezvoltat de BAT prin colectarea dispozitivelor electrice predate spre reciclare în cele 350 de locații. Acest tip de dispozitiv, odată ieșit din uz, face parte din categoria deșeurilor electrice de mici dimensiuni care, din păcate, ajung de cele mai multe ori la groapa de gunoi. Prin acest proiect vrem să reamintim publicului larg atenția pe care trebuie să o acorde inclusiv echipamentelor de mici dimensiuni care trebuie să ajungă în fluxul de reciclare”, a declarat Valentin Negoiță, Președintele ECOTIC.  

Campania ”ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT” derulată de BAT subliniază atât importanța alegerilor informate și asumate, cât și impactul pe care acestea îl au asupra mediului și a comunității. Alături de programul de colectare și reciclare aversiunilor anterioare ale dispozitivului glo, campania include și componenta de colectare separată a chiștoacelor, prin scrumierele stradale speciale disponibile în sectorul 3 din București, în Iași și în Constanța.