Stiri

De ce nu au intervenit polițiștii când bradului de la Berlin activiștii i-au tăiat vârful și i-au distrus instalația luminoasă

3
min
26/12/2022

Militanţii au spus că tăierea vârfului bradului ilustrează felul în care omenirea este conştientă doar de o mică parte din problema climatică.

Bradul de Crăciun din faţa Porţii Brandenburg din Berlin este din nou iluminat după ce activişti pentru climă i-au retezat miercuri vârful şi au tăiat instalaţia în văzut poliţiştilor metropolitani care păzeau această faimos reper, informează DPA.

Polițiștii nu s-au prins de ce urmează

''Totul este din nou funcţional'', a afirmat joi Francesco Mazuhn, purtător de cuvânt din partea organizatorilor.

Bradul a rămas în întuneric miercuri seară după ce activişti din organizaţia Last Generation au venit cu un autovehicul echipat cu un braţ telescopic şi au retezat vârful bradului. Militanţii au spus că tăierea vârfului bradului ilustrează felul în care omenirea este conştientă doar de o mică parte din problema climatică.

În imaginile de la faţa locului, poliţiştii observă acţiunea, dar nu intervin. Un purtător de cuvânt a declarat la postul local de radio rbb24 că forţele de ordine au presupus că activiştii efectuează lucrări de rutină la bradul cu o înălţime de 15 metri.

Paguba nu a fost încă estimată, a precizat Mazuhn.

''Primul lucru a fost să avem bradul luminat pentru Crăciun'', a adăugat el. Poliţia a precizat cu o ocazie anterioară că a reţinut trei persoane şi că investighează pagubele materiale provocate.

Sursa foto: Twitter/ Letzte Generation