Stiri

Crește concurența pe piața OIREP: în România intră și grupul german Partslife

7
min
26/10/2022

Partslife România are ca obiectiv gestionarea unui volum de peste 50.000 tone de deşeuri de ambalaj pentru anul 2023.

Grupul german Partslife a inaugurat Partslife Packaging Disposal Service România, cea mai nouă organizaţie destinată preluării responsabilităţii producătorilor şi importatorilor (OIREP), care introduc pe piaţa din România ambalaje şi produse ambalate.

Obiectiv: 50.000 tone în 2023

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, Partslife România are ca obiectiv gestionarea unui volum de peste 50.000 tone de deşeuri de ambalaj pentru anul 2023.

"Partslife este primul OIREP din România care oferă servicii de preluare a responsabilităţii în regiune şi punem la dispoziţia clienţilor locali întregul nostru know-how la nivel european, pentru a crea sinergii şi pentru a îndeplini angajamentele de mediu.

Strategia de regionalizare a fost demarată în acest an prin lansarea activităţilor în România şi Polonia, cu scopul de a ne extinde treptat acoperirea şi în alte ţări. Avem o echipă locală experimentată, cu mai mult de 10 ani de activitate în domeniu, şi o serie de parteneriate locale puternice, ceea ce ne determină să vedem o creştere rapidă a activităţii pe plan local", a declarat Daniel Grub, CEO Partslife GmbH.

Partslife Packaging Disposal Service Romania este prima companie OIREP locală cu know-how german, activitatea din România fiind demarată la mijlocul acestui an, în urma licenţierii de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). 

Experiență de 27 de ani

Portofoliul de servicii cuprinde activitatea specifică OIREP-urilor, precum şi consultanţă pentru sectorul deşeurilor şi a legislaţiei din acest domeniu. De asemenea, compania foloseşte un sistem integrat transparent, prin care partenerii pot primi cele mai bune soluţii pentru obiectivul lor de activitate şi certitudinea realizării ţintelor de reciclare şi valorificare a deşeurilor de amblaj.

La nivel european, Partslife este prezentă în Olanda, Danemarca, Austria şi Ungaria, unde oferă servicii de consultanţă de mediu şi de eficienţă energetică. În acelaşi timp, în Germania, precum şi în România şi Polonia, grupul oferă servicii de preluare a responsabilităţii producătorilor şi importatorilor care pun pe piaţa ambalaje şi produse ambalate, în vederea realizării obligaţiilor legale de reciclare şi valorificare privind deşeurile generate de acestea, precum şi consultanţă pe aspecte de mediu.

Partslife GmbH a fost fondată în anul 1995, la iniţiativa IAM (Independent Automotive Aftermarket), ca soluţie pentru eliminarea conformă şi legală a deşeurilor rezultate din activitatea service-urilor auto, printr-un angajament voluntar. În prezent, grupul are ca acţionari 32 de companii din zona industrială şi comercială din întreaga lume.