Stiri

Coreea de Sud: Şapte morţi în urma unor inundaţii record

4
min
12/8/2022

Autorităţile au avertizat că se vor produce din nou precipitaţii în perioada următoare.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte şapte sunt date dispărute la Seul în inundaţii record provocate de ploile torenţiale în urma cărora apa a năvălit în staţiile de metrou şi pe mai multe străzi din capitală, au anunţat marţi autorităţile, potrivit AFP.

''Cel puţin şapte persoane au decedat în metropola Seul (...), iar alte şapte au fost date dispărute din cauza precipitaţiilor intense la 7:30 în această dimineaţă'', a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Autorităţile au avertizat că se vor produce din nou precipitaţii, iar echipele de intervenţie încercau să degajeze carcasele autovehiculelor inundate de pe străzile capitalei, au constatat jurnaliştii AFP.

Preşedintele Yoon Suk-yeol le-a dat dispoziţii responsabililor guvernamentali să evacueze rezidenţii din zonele de risc şi a încurajat companiile să le permită angajaţilor să muncească potrivit unui orar flexibil marţi dimineaţă.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

''Nimic nu este mai presus de viaţă şi siguranţă. Guvernul va gestiona temeinic situaţia ploilor torenţiale'', a scris el pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Flickr