Stiri

Companie petrolieră: Emisiile de carbon vor scădea datorită războiului din Ucraina şi a lui Biden

5
min
30/1/2023

Statele care fac parte din Uniunea Europeană şi Marea Britanie au fost încurajate să urmeze exemplul SUA.

Emisiile globale de carbon vor scădea mai repede decât se credea anterior, ca urmare a războiului dintre Rusia şi Ucraina şi a eforturilor preşedintelui SUA, Joe Biden, de a încuraja investiţiile verzi, potrivit companiei de petrol şi gaze BP.

În raportul său anual privind perspectivele energetice, BP a declarat că a redus previziunile pentru emisii globale cu 3,7% în 2030 și cu 9,3% în 2050. Cererea de petrol va fi mai mică cu 5%, iar cea de gaze cu 6% până în 2035, potrivit companiei. Totodată, implementarea proiectelor de energie regenerabilă va fi cu 5% mai mare decât în prezent, conform gigantului energetic, citat de The Guardian.

Mai poţi citi şi: Doar 20% din deşeurile textile generate în România ajung să fie reciclate. Care sunt soluţiile

Cifrele vin în contextul în care zeci de state din întreaga lume au început demersuri pentru a se îndepărta de aprovizionarea cu gaz din Rusia, după invazia Ucrainei, fapt ce a crescut folosirea altor combustibili fosili precum cărbunele, dar şi cererea de proiecte care implică resurse regenerabile.

În SUA, meritul pentru o lege pentru reducerea inflaţiei, care încurajează investiţii în energie din resurse regenerabile, i-a fost atribuit preşedintelui american Joe Biden, iar statele care fac parte din Uniunea Europeană şi Marea Britanie au fost încurajate să urmeze exemplul SUA.

Mai poţi citi şi: Amendă uriaşă pentru primăria lui Clotilde Armand. Garda de Mediu a descoperit mai multe pericole

Potrivit prognozelor BP, emisiile globale vor atinge apogeul în acest deceniu şi vor scădea cu 30% faţă de nivelurile din 2019 până în 2050, însă acest lucru nu va fi suficient pentru a evita un nivel de încălzire globală extrem de dăunător.

Sursa foto: PxHere