Stiri

Comisia Europeană propune o zi de comemorare a „victimelor schimbărilor climatice”

5
min
20/7/2022

Frans Timmermans i-a amintit pe cei în jur de 220 de morţi din iulie 2021 în Germania şi Belgia, în urma inundaţiilor provocate de ploi torenţiale.

 Comisia Europeană a propus joi statelor membre, cu ocazia marcării unui an de la inundaţiile catastrofale din Germania şi Belgia, instituirea unei zile de comemorare a „victimelor schimbărilor climatice”, transmite AFP. 

„Ne aducem aminte astăzi de pierderile de vieţi omeneşti provocate de condiţiile meteorologice extreme, există morţi aproape zilnic în lume. Este timpul să acordăm ceva mai multă atenţie acestor victime”, a declarat Frans Timmermans, vicepreşedinte al Comisiei, la sosirea la reuniunea miniştrilor mediul la Praga.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

El i-a amintit pe cei în jur de 220 de morţi din iulie 2021 în Germania şi Belgia, în urma inundaţiilor provocate de ploi torenţiale, şi pe cei şase căzuţi victime ale unei tornade în Cehia în iunie 2021.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false 

Într-un context în care Europa se confruntă cu un val de căldură şi cu incendii de amploare, comisarul UE pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, le-a adus miercuri seară un omagiu victimelor unui accident de elicopter în Grecia, care participau la stingerea unui incendiu de pădure.

Sursa foto: Pixabay