Stiri

Comerțul cu aripioare de rechin și broaște țestoase, pe agenda summitului privind speciile amenințate

3
min
17/11/2022

CITES, în vigoare din 1975, stabileşte regulile comerţului internaţional pentru peste 36.000 de specii sălbatice.

Comerțul cu aripioare de rechin, broaște țestoase și speciile amenințate vor fi analizate la un summit global pentru fauna sălbatică din Panama, începând de luni, care se va concentra și pe răspândirea bolilor precum COVID-19.

Comerțul cu aripioare de rechin și broaște țestoase

Experți în conservare și reprezentanți ai peste 180 de națiuni se reunesc pentru a studia 52 de propuneri care vizează modificarea nivelurilor de protecție stabilite de Convenția privind comerțul internațional cu specii de faună și floră sălbatice pe cale de dispariție (CITES).

Până pe 25 noiembrie, ei vor examina 52 de propuneri care vizează modificarea nivelurilor de protecţie stabilite de Convenţia privind comerţul internaţional cu specii ale faunei şi florei sălbatice pe cale de dispariţie (CITES).

Cea de-a 19 Conferinţă a părţilor CITES (183 de ţări şi Uniunea Europeană) urmează să facă, de asemenea, un bilanţ al luptei împotriva fraudei şi să voteze noi rezoluţii, în special cu privire la riscurile de zoonoză (boală transmisă de la animale la om) legate de trafic, un subiect devenit major odată cu pandemia de COVID-19.

CITES, în vigoare din 1975, stabileşte regulile comerţului internaţional pentru peste 36.000 de specii sălbatice, de la eliberarea de permise (mai mult de un milion de tranzacţii autorizate pe an) până la interzicerea totală.

Sursa foto: PxHere