Solutii

Colectare comunitară de deșeuri la Cluj, parte a unui eveniment planetar

9
min
14/9/2022

Consiliul Judeţean Cluj (CJ) îi invită pe cetăţeni, în 17 septembrie, să participe la o zi de curăţenie, în care să adune deşeuri abandonate în natură.

"Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Let's Do It, Romania! îi invită pe doritori să ia parte la Ziua de Curăţenie Naţională, organizată în data de 17 septembrie. Devenit deja o tradiţie, evenimentul implică şi alte 190 de ţări unite într-o misiune comună: o lume cu mai puţine deşeuri.

Ziua de Curăţenie Naţională

Astfel, voluntarii clujeni, şi nu numai, sunt aşteptaţi pe 17 septembrie să strângă deşeurile din natură şi să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune. Înscrierile se pot face aici", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de CJ Cluj.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene


Potrivit sursei citate, manifestarea va avea loc în Cluj-Napoca - Parc Est (loc în care voluntarii au oportunitatea de a participa la un tur ghidat prin zona lacurilor, acţiune susţinută cu suportul SOS Parc Est şi la un etalaj fotografic realizat de Olivia Nica), Floreşti (zona Lac Floreşti, unde există posibilitatea de a participa la un tur ghidat către zona mlăştinoasă, cu suportul Asociaţiei Clujul Sustenabil), Cheile Baciului, Turda, Gherla şi Dej.

Eveniment de tradiție

"Rezultatele ediţiilor precedente ne demonstrează, o dată în plus, impactul şi eficienţa proiectului. Sprijinim deja de ani buni desfăşurarea în judeţul Cluj a acestei iniţiative întrucât ne dorim ca acest tip de comportament, responsabil faţă de mediu, să devină unul firesc, conştientizat şi asumat de cât mai mulţi clujeni. 

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

În final, ambiţiosul nostru obiectiv este de a genera o schimbare majoră de atitudine, de a trece de la ideea de a colecta deşeurile, la aceea de a preveni aruncarea lor, cu efecte mult mai durabile. Îi invităm, deci, pe toţi cei interesaţi să contribuie la conservarea naturii să se alăture eforturilor organizatorilor şi să răspundă afirmativ acestei iniţiative lăudabile", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicat. 

Sursa foto: Let's Do It România