Smart City

Cluj-Napoca face curățenie. Împreună pentru un viitor mai verde!

2
min
2/5/2022

Peste 22.000 kg de deșeuri reprezentând echipamente electrice și electronice (DEEE) au fost colectate intr-o singură lună.

Locuitorii Municipiului Cluj-Napoca au putut scăpa gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la această campanie organizată în perioada 19 noiembrie - 19 decembrie de către operatorul de colectare Ecollect Vision, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Au fost aproape 400 de solicitări primite de la cetățeni, pe care operatorul de colectare RoEcollect le-a preluat gratuit de la domiciliu sau sediu de firmă.

Tragerea la sorți a câștigătorilor a avut loc pe 20 decembrie, la Centrul de Colectare DEEE Cluj- Napoca, Strada Calea Baciului, nr. 2-4. Lista câștigătorilor și a premiilor poate fi consultată aici http://roecollect.ro/reciclare-deseuri-electrice-si-electronice-cluj/

„Ne bucură rezultatele acestei campanii din două perspective: a cantității colectate și a transmiterii mesajului cu privire la importanța colectării selective. S-au colectat peste 22 de tone de deșeuri electrice, de la frigidere la aspiratoare și orice alte aparate stricate sau vechi de care cetățenii s-au debarasat în această perioadă. A fost o acțiune care a solicitat foarte multe resurse și efort din partea tuturor celor implicați în gestionarea acestei campanii. Au fost peste 397 de comenzi din partea clujenilor, au fost provocări pe care am reușit să le gestionăm foarte bine astfel incât să putem da curs tuturor solicitărilor în ziua și intervalul orar stabilit împreună cu beneficiarii acestui serviciu gratuit. Le mulțumesc tuturor celor implicați pentru buna desfășurare și le mulțumesc clujenilor care au predat aceste deșeuri, celor care ne-au susținut și distribuit mesajul și s-au implicat activ în această acțiune. Credem că genul acesta de activități trebuie să devină permanent și clujenii trebuie să beneficieze în mod curent de un sistem funcțional care să le permită să se debaraseze de aceste deșeuri în mod legal și responsabil. Totodată, un sistem coerent și funcțional ne ajută pe noi toți să protejăm mediul în care trăim, să protejăm resursele planetei și astfel să creăm un loc mai bun în care să trăim noi și generațiile viitoare.” a declarat dna. Simona Fuga, Director General la Ecollect Vision.

Echipa RoEcollect asigură permanent colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.