Stiri

Circa 98% din șantierele de pe Litoral nu respectă legislația de mediu

3
min
6/5/2022

Conform instituţiei, în urma controalelor efectuate de către comisarii de mediu, în perioada 21 martie – 18 aprilie 2022, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1,392 milioane de lei.

Aproape toate şantierele de construcţii de pe litoralul Mării Negre (98%) nu respectă legislaţia de mediu, iar cele mai multe probleme sunt legate de gestionarea deşeurilor, lipsa infrastructurii privind prevenirea dispersiei particulelor în suspensie şi lipsa evidenţelor privind gestiunea deşeurilor, susţine Garda Naţională de Mediu (GNM), într-o postare pe Facebook, informează Agerpres.

Conform instituţiei, în urma controalelor efectuate de către comisarii de mediu, în perioada 21 martie – 18 aprilie 2022, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1,392 milioane de lei.

Citește si: UE vrea să interzică mii de substanțe chimice periculoase pentru sănătatea omului

„98% din şantierele de construcţii de pe litoralul Mării Negre, verificate de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) în cadrul controlului dispus de Comisariatul General, în perioada 21 martie – 18 aprilie 2022, nu respectă legislaţia de mediu. Cele mai multe probleme sunt legate de gestionarea deşeurilor, lipsa infrastructurii privind prevenirea dispersiei particulelor în suspensie şi lipsa evidenţelor privind gestiunea deşeurilor”, menţionează Garda de Mediu.

Citește și: ANALIZA Raportul Grupului pentru Schimbări Climatice (IPCC) - Azi decidem scenariul climatic pentru următorul secol

Conform notelor încheiate de echipele de control, sancţiunile în cazul şantierelor verificate au fost aplicate ca urmare a nerespectării regulilor privind gestionarea deşeurilor; pentru inexistenţa contractelor privind colectarea deşeurilor sau colectarea deşeurilor în amestec şi depozitările în spaţii neautorizate; lipsa infrastructurii privind dispersia particulelor; lipsa amenajărilor de puncte de spălare a autovehiculelor la ieşirea din şantiere şi neasigurarea protecţiei deşeurilor din construcţii, aflate în depozite provizorii.

Sursa foto: Info Sud-Est