Stiri

China modifică vremea prin însămânțarea norilor pentru a salva râul Yangtze de la secare

5
min
23/8/2022

Cel puțin 4,2 milioane de locuitori ai regiunii Hubei au fost afectați de seceta severă începând din luna iunie.

Avioanele chineze aruncă iodură de argint în înaltul cerului pentru a aduce ploaia în regiunile străbătute de râul Yangtze, care a secat în anumite zone, pe măsură ce seceta provocată de unul dintre cele mai puternice valuri de căldură pune stăpânire pe o mare parte din China, informează CNN.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Mai multe regiuni de-a lungul râului Yangtze au lansat programe de modificare a vremii, dar din cauză că stratul de nori era prea subțire, operațiunile din unele părți afectate de secetă ale bazinului hidrografic al râului au rămas în așteptare. Ministerul Resurselor de Apă a anunțat miercuri că secarea bazinului râului Yangtze afectează rezervele de apă potabilă ale comunităților rurale. Hubei a devenit miercuri cea mai nouă provincie chineză care anunță că va apela la însămânțarea norilor cu ajutorul iodurii de argint pentru stimularea ploii.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Cel puțin 4,2 milioane de locuitori ai regiunii Hubei au fost afectați de seceta severă începând din luna iunie, potrivit serviciului de gestionare a situațiilor de urgență. Peste 150.000 de oameni nu au acces la apă potabilă, iar 400.000 de hectare de culturi agricole au fost afectate din cauza temperaturilor mari și a secetei.

Sursa foto: PxHere