Smart City

Cele mai noi soluții digitale sunt prezentate pe 10 și 11 noiembrie, la GoTech World

4
min
2/5/2022

Peste 6000 de companii sunt așteptate să participe la ediția aniversară de 10 ani, GoTech World 2021.

Ediția online GoTech World păstrează aceeași structură ca și în varianta offline: 9 scene unde se desfășoară conferințe, workshop-uri și panel-uri susținute de 130 de speakeri internaționali și locali și Zona Expozițională, unde furnizori și utilizatori importanți din domeniul IT & Digital își prezintă proiectele, soluțiile și produsele în cadrul standurilor virtuale.

O noutate anul acesta este lansarea Scenei de Smart City, unde vor fi dezbătute subiecte precum: mijloacele și sistemele inteligente de transport public și privat din cadrul marilor orașe; energia regenerabilă din cadrul orașelor (construcții, rețeaua energetică, utilități, reziliență); mobilitatea urbană vs dezvoltarea durabilă a orașelor SMART; cum pot schimba tehnologia și automatizarea, în mai bine, sistemul operațiunilor civice (iluminatul public, distribuția de apă curentă, colectarea deșeurilor, intervențiile de urgență), sau situația actualăa orașelor inteligente în România, prezentată de către Marcel Heroiu, reprezentantul Băncii Mondiale.

Printre soluțiile IT & Digital prezentate în cadrul GoTech World 2021 se numără:

- Plata tuturor furnizorilor în siguranță, fără prezență fizică la ghișeu

Principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice și de încredere din România, în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS, certSIGN, propune la GoTech World o serie de soluții autohtone proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru facilitarea relațiilor cu instituțiile publice, având o contribuție esențială la trasformarea digitală a acestora.

Cea mai interesantă dintre acestea va fi prezentată pe Scena de Smart City, anume noul serviciu certME.

Prin intermediul certME, furnizorii de servicii îşi pot pune în comun procesele de identificare a clienţilor, astfel încât procesul de digital onboarding să se realizeze o singură dată. certME este prima soluţie din România care permite gestionarea, verificarea şi garantarea identităţilor digitale de încredere, cu beneficii evidente şi pentru utilizatorii care astfel nu mai pierd timpul cu deplasări la sediul furnizorului şi se bucură de o experienţă digitală în accesare a 100% online a unei game variate de servicii.

Astfel, cu ajutorul soluţiei certME, nu mai este necesară prezenţa fizică a clienţilor şi interacţiunea cu personalul propriu pentru procesele de identificare specifice procedurilor de digital onboarding şi Know Your Customer, bucurându-te de multiple avantaje.

 - Primul TPP licenţiat în România pe segmentul de open banking

Primul furnizor terţ de servicii (TPP) autorizat de BNR pentru a funcţiona ca instituţie de plată online pe ambele segmente de Open Banking (inițiere de plăți și interogare de conturi), startup-ul Smart Fintech, lansat în 2020 de patru tineri români, va prezenta la GoTech World serviciul său SmartPay.

Acest serviciu, dezvoltat în premieră în România de către un fintech pe baza conceptelor inovatoare de Open Banking, este un real beneficiu pentru zona de E-commerce, putând fi folosit atât ca alternativă la orice plată online, cât și ca accelerator de plată (poate fi integrat în orice altă aplicație care gestionează resurse financiare).

 - Platforma Enterprise de comerț digital

Pentru orice tip de magazin online, VTEX propune o platformă de comerț digital de tip „composable”, adică o platformă conectată și completă ce combină comerțul, market place-ul și gestionarea comenzilor într-un singur loc pentru a dezvălui noi surse de venit.

Comerțul de tip „composable” este o abordare modernă în domeniul E-commerce prin care o afacere este abilitată să selecteze și să asambleze varii soluții de comerț și să le folosească pentru a întruni cerințele comerciale specifice. Prin îmbinarea VTEX Commerce Cloud cu VTEX IO, clienții pot avea atât un CMS cu care pot îmbina pentru a-și construi experiențele, cât și o platformă cu programare de tip „low-code” pentru a conecta alte surse de date. Cea din urmă vine sub forma unor capabilități de business ambalate, unde se pot proiecta, construi șii mplementa noi aplicații, cu agilitate și flexibilitate.

- Sistemul de lucru ce oferă angajaților flexibilitate, mobilitate și încredere  

În cadrul GoTech World, Cognizant Softvision va prezentaconceptul său Studio eXperience, concentrat în jurul celor cinci HUB-uriCognizant Softvision din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, BaiaMare), o nouă experiență de lucru ce permite recrutarea la nivel național acelor mai talentați specialiști IT. Acest model de lucru, alături de mesajul“The Place To Be, Now & Beyond'', se bazează pe ideea de flexibilitate,mobilitate și încredere și permite angajaților actuali, dar și viitorilorangajați ai companiei, să aleagă locul de unde vor să lucreze: dintr-unul dincele cinci studio-uri, de acasă, de la distanță de casă, sau de oriunde se simtcel mai confortabil.

Totodată, aceștia vor prezenta și Game of Pods,platforma de hipercreștere, inspirată din Gaming, un sistem propriu depromovare a excelenței în cadrul echipelor, ce are ca obiective principaleoptimizarea proceselor de lucru și dezvoltarea talentelor

- 10 pachete ING Fix, cadou pentru 10 antreprenori

Partenerul principal al GoTech World, ING Bank România, va oferi zece pachete ING FIX, gratuit timp de un an întreg, pentru zece antreprenori care participă la eveniment și se înscriu la standul companiei din cadrul Zonei Expoziționale.

Toți participanții eligibili la concurs vor primi, automat, un pachet ING FIX, pe care îl pot testa gratuit o perioadă de până la două luni.

Ne dorim să fim alături de antreprenorii români și să le oferim libertatea de a se concentra doar pe sănătatea și creșterea afacerilor, într-un context economic care știm că are deja multe variabile. Pentru asta avem pachetele ING FIX, construite în funcție de tipologia și dimensiunea afacerii lor, cu costuri anuale fixe. De aceea, cu ocazia evenimentului GoTech World, care aniversează zece ani de existență, punem la bătaie zece pachete ING FIX gratuite pentru un an întreg, dar oferim și posibilitatea celor interesați să îl testeze pentru o perioadă de până la două luni.”, a explicat Delia Olteanu, Manager Segment IMM, divizia de Business Banking, în cadrul ING BankRomânia.