Stiri

Cei care nu reciclează riscă amenzi uriașe. La Iași au fost puse camere video care înștiințează Poliția

3
min
14/9/2022

În primele opt luni ale acestui an, polițiștii au aplicat 715 sancțiuni, cu o valoare totală de 350.000 de lei.

La Iași, cine nu aruncă gunoiul corect la tomberoanele colorate în roșu, galben și verde, riscă amenzi de până la 2.500 de lei. Orașul este împânzit de camere video, iar imaginile ajung și la Poliție.

250 de camere de supraveghere sunt montate în toate cartierele din Iași, în zona pubelelor. Pe baza imaginilor, cei de la salubritate văd, în timp real, dacă gunoiul este colectat în mod corect. La final de zi, Poliția Locală este informată despre abaterile surprinse în teren.ț

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

Cătălin Neculau, director Salubris Iași: „De multe ori nu înţelegem că a colecta separat este o obligaţie. Sunt și cetățeni care cred că dacă şi-au făcut curăţenie în casă, rezultatul acestei curăţenii trebuie să o arunce pe dealuri, în păduri sau lângă punctele gospodăreşti, ceea ce este un comportament necorespunzător.”

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

În primele opt luni ale acestui an, polițiștii au aplicat 715 sancțiuni, cu o valoare totală de 350.000 de lei. Cele mai multe dintre ele au fost înregistrate la final de săptămână, spun oamenii legii.

Sursa foto: PxHere