CSR

Carrefour Romania, în parteneriat cu GreenPoint Management, revine cu o campanie unică în România: "Plata cu PET"

3
min
4/11/2020

Oamenii pot folosi plasticul drept monedă de schimb pentru fructe și legume românești!

Campania "Plata cu PET" revine în marile orașe din România și are rolul de a ajuta deopotrivă producătorii locali și mediul înconjurător. Oamenii sunt invitați să folosească plasticul drept monedă de schimb pentru fructe și legume de la producătorii locali. Consumul responsabil de resurse și protejarea mediului înconjurător sunt principalele beneficii ale campaniei inițiate de Carrefour România, avându-i parteneri principali pe cei de la GreenPoint Management.

Saptămâna viitoare, timp de 7 zile, în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, locuitorii orașelor Baia Mare și Constanța vor putea aduce ambalaje de tip PET la caravana amplasată în fața hipermarketului Carrefour.

Educarea populației privind colectarea deșeurilor este o componentă importantă a campaniei ce va ajunge în multe orașe din țara noastră, iar tot ce se colectează cu această ocazie va fi reciclat în totalitate înRomânia! Trebuie spus că țara noastră are capacitatea de a-și recicla în totalitate deșeurile. Plasticul are efecte dezastruoase pentru mediu, astfel încât reciclarea lui este esențială pentru mediul înconjurător. Vă amintim numai că:

  • un PET se descompune în aproximativ 1000 de ani;
  • în întreaga lume, în fiecare muinut, sunt cumpărate un milion de sticle de plastic;
  • 100 de kilograme de plastic se devarsă în apele de pe Pământ în fiecare minut;
  • o pungă de plastic este folosită în medie doar 12 minute;
  • peste 1,1 milioane de păsări marine și animale sunt ucise anual din cauza plasticului.

Salutăm această inițiativă și vă invităm să participați la ea cu inima deschisă, iată datele și orașele în care se desfășoară campania: