CSR

Carrefour România: 10.000 de clienți au plătit cu PET pentru fructe și legume românești în 14 hipermarketuri din țară!

3
min
2/5/2022

Caravana Plata cu PET a ajuns până acum în 14 din cele 20 de hipermarketuri în care va staționa, timp în care peste 10.000 de clienți au participat plătind cu PET pentru fructe și legume proaspete, direct de la producători locali.

Caravana Plata cu PET a ajuns până acum în 14 din cele 20 de hipermarketuri în care va staționa, timp în care peste 10.000 de clienți au participat plătind cu PET pentru fructe și legume proaspete, direct de la producători locali. Până acum, au fost colectate peste 200.000 de PET-uri pentru un mediu mai curat și au susținut fermierii locali. Cele mai multe PET-uri au fost colectate în București, la Carrefour Orhideea, peste 36.000, iar cel mai mare număr de persoane participante a fost înregistrat în Satu Mare, unde peste 1.500 de persoane au plătit cu PET și au trecut la obiceiuri mai bune.

Caravana Plata cu PET, parte din programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic al Carrefour România a început în luna septembrie 2021 și a ajuns deja în 14 hipermaketuri din cele 20 planificate pentru acest an. Campania se derulează în parteneriat cu liderul pieței locale de băuturi, Coca-Cola HBC România și cu susținerea GreenPoint Management, Financiar Recycling, Recycle International și Green PC Ambalaje. Astfel, clienții Carrefour pot, din nou, să cumpere fructe și legume de la producători locali, la prețul de 1 PET bucata, iar pentru fiecare recipient de apă rPET DORNA, produs din plastic 100% reciclat și 100% reciclabil, primesc o cantitate dublă de fructe și legume.

Iată că, în mai puțin de două luni clienții noștri au ales să treacă la obiceiuri mai bune de consum, acasă și la cumpărături, alături de noi. Numărul mare de clienți participanți ne arată faptul că există interes pentru reciclare în rândul românilor, însă au nevoie de o infrastructură potrivită și mai ales încredere că efortul lor nu este în zadar și acțiunile de reciclare chiar au efect. În această perioadă, inițiativa Plata cu PET a arătat că fiecare comportament responsabil #sepune pentru fiecare dintre noi, dar în mod special pentru natură! Campania Plata cu PET nu se încheie aici, caravana este pe drum spre celelalte orașe planificate și ne bucurăm că anul acesta am reușit să fim prezenți în 19 orașe din țară!”, a declarat Felician Cardoș, Environmental Manager Carrefour România.

„Rezultatele extraordinare obținute în campania Plata cu PET ne confirmă convingerea că doar împreună putem contribui la “O lume fără deșeuri”. Ne bucură foarte mult reacția oamenilor și angajamentul lor de a fi parte din ceea ce decidem să lăsăm #DupăNoi, adică o lume mai bună și un mediu mai curat. Adoptarea unui comportament prietenos cu natura și, în general, a unui stil de viață sustenabil se reflectă în acțiuni mici, realizate constant, cu perseverență. Astfel, prin parteneriatul cu Carrefour, în cadrul campaniei Plata cu PET, ne dorim să oferim un exemplu concret de acțiune, la îndemâna oricui, și să sprijinim consumatorii în acest demers personal.” a adăugat Alice Nichita, Corporate Affairs &Sustainability Director, Coca-Cola HBC România.

Inițiativa continuă în alte 6 orașe din țară: Bârlad, Galați, Iași, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Suceava, iar calendarul acțiunilor este disponibil pe site-ul oficial www.carrefour.ro. Totodată, participanții din fiecare oraș se pot înscrie la o tombolă cu premii constând în produse realizate de întreprinderi sociale care angajează persoane cu dizabilități și dificultăți sociale.

Punem Preț Pe Plastic este un program de economie circulară al Carrefour România adresat reducerii cantității de ambalaje din plastic și introducerii plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare. Programul a fost lansat în anul 2019 cu inițiativa Plata cu PET, în cadrul căreia s-au colectat peste 370.000 de PET-uri și s-au dat la schimb peste 92 de tone de fructe și legume românești în 14 hipermarketuri participante în primele două ediții ale campaniei, în perioada 2019 – 2020.