Stiri

Care sunt cerințele noului standard de poluare Euro 7

3
min
13/12/2022

Comisia Europeană a prezentat în luna noiembrie normele de poluare Euro 7, care presupun măsuri mai drastice pentru producătorii auto.

Normele Euro au o istorie destul de recentă, începând din 1991. Acestea obligă autovehiculele din Europa să respecte reguli împotriva poluării din ce în ce mai drastice, actualizate la fiecare 5 ani. Producătorii au fost nevoiți să investească în fabricarea unor noi motoare care să polueze mai puțin cu fiecare noi reglementări.

Comisia Europeană a prezentat în luna noiembrie normele de poluare Euro 7, care presupun măsuri mai drastice pentru producătorii auto.

Mașinile vor fi mai scumpe

Schimbările se vor reflecta și în prețul produselor, deși reprezentanții europeni asigură că nu vor fi sume exorbitante. Pe lângă motoare care să polueze mai puțin, autoturismele vor avea nevoie de modificări la sistemul de frânare.

„Considerăm că va fi o încetinire a acestei treceri către electrice prin adoptarea acestui standard Euro 7, dat fiind faptul că vor fi necesare investiții de circa 20 de miliarde de euro pentru tranziția și punerea în circulație a acestor vehicule adaptate Euro 7.

Va fi o presiune imensă asupra producătorilor de camioane, care vor trebui să investească enorm în adaptarea motoarelor şi sistemelor de propulsie pentru camioane, fiindcă știm că 99% din transportul de marfă din Europa se realizează cu vehicule alimentate cu motorină”, a afirmat pentru știrileprotv.ro Adrian Sandu, Asociația Constructorilor de Autoturisme din România.

Sursa foto: PxHere