Solutii

Burger King testează ambalajele reutilizabile

3
min
27/10/2020

Cunoscutul lanț de fast-food face un pas important pentru protejarea mediului!

Lanțul de restaurante tip fast-food Burger King testează un nou model de ambalaj, reutilizabil, care va ajuta la reducerea deșeurilor, contribuind astfel la minimalizarea impactului asupra mediului în întreaga lume. Acesta va fi un model care poate fi curățat în siguranță și reumplut pentru a fi reutilizat, din nou și din nou.

Astăzi, brandul are peste 17.800 de locații în 100 de țări, cu milioane de produse vândute zilnic în ambalaje de unică folosință.

Începând din 2021, restaurantele Burger King selectate din New York City, Portland și Tokio vor fi printre primele care vor implementa modelul de ambalaj reutilizabil, urmând ca în următoarele luni să fie adăugate mai multe orașe. Restaurantele participante vor avea un sistem de colectare în care clienții pot returna ambalajele pentru a fi curățate în siguranță și refolosite. Cei care optează pentru ambalajul reutilizabil plătesc o garanție în momentul cumpărării produsului, iar la returnarea ambalajelor primesc banii înapoi.

Compania TerraCycle, partenerul ales pentru curățarea și igiena ambalajelor reutilizabile, a creat sistemul Loop pentru a igieniza recipientele și cupele de alimente, pentru ca ele să fie perfect curățate înainte de fiecare utilizare, respectând toate standardele sanitare. „Ca parte a planului nostru Restaurant Brands for Good, investim în dezvoltarea de soluții de ambalare durabile care vor contribui la dezvoltarea industriei serviciilor alimentare și la reducerea deșeurilor de ambalaje”, a declarat Mathew Banton, șeful inovației și durabilității Burger King Global. „Sistemul Loop ne oferă încrederea într-o soluție reutilizabilă care îndeplinește standardele noastre ridicate de siguranță, oferind în același timp confort pentru oaspeții noștri”.

„În timpul pandemiei de COVID, am văzut impactul asupra mediului din cauza creșterii comenzilor de mâncare, ceea ce face ca această inițiativă a Burger King să devină cu atât mai importantă”,  a declarat Tom Szaky de la TerraCycle și CEO Loop. „Acest lucru le permite consumatorilor Burger King să aducă cu ușurință ambalajele reutilizabile în viața lor de zi cu zi, indiferent dacă aleg să mănânce la masă sau să ia cu ei mâncarea acasă”.

Modelul pilot va contribui la avansarea strategiei de sustenabilitate a restaurantelor Burger King, bazându-se pe angajamentele deja existente de a reduce amprenta de mediu și de a proteja planeta pe termen lung. Pentru a sprijini producția durabilă de materiale de ambalare, 100% din ambalajele pentru clienți vor fi obținute din surse regenerabile, reciclate sau certificate, iar acest lucru se va întâmpla până în 2025, după cum declară reprezentanții cunoscutului brand.