Stiri

București, în primele 5 capitale poluate din UE

4
min
5/7/2022

Efectele se văd nu doar în măsurătorile în privința calității aerului, ci și în problemele de sănătate.

Orașele sunt responsabile pentru mai bine de 70% dintre emisiile globale care amenință întreagă planetă.

O confirmă cel mai recent raport IPCC în care se accentuează că numeroase comunități urbane din zona Marii Negre și din zona Orientului Mijlociu se confruntă cu unele dintre cele mai serioase efecte din cauza schimbărilor climatice.

Citește și: REPORTAJ Plaja sălbatică de la Corbu, afacere imobiliară avizată de guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării 

Bucureștiul este una dintre cele mai poluate capitale europene, iar efectele se văd nu doar în măsurătorile în privința calității aerului, ci și în problemele de sănătate.

Andrei Covatariu, specialist în schimbări climatice și energie, a vorbit la Digi24 despre posibilele explicații pentru acest fenomen și care ar fi potențialele variante de strategii. 

Citește și: ANALIZĂ Editarea genelor plantelor, un mod inovativ și eficient de a răspunde exigențelor cauzate de schimbările climatice

Covatariu: "Orașele reprezintă astăzi 72% din emisiile globale de monoxid carbon și alte gaze asociate. Acestea sunt accentuate de rata de urbanizare în creștere, care diferă de la geografie la geografie, dar Europa e într-o zonă ușor mai protejată, pentru că grija pentru mediu a început mai devreme aici".

Sursa foto: Wikimedia Commons