Stiri

Botoşani: Transport cu textile second hand care prezintă risc pentru sănătatea şi siguranţa consumatorilor, oprit de Garda de Mediu

5
min
26/7/2022

Una dintre problemele constatate de comisari este că că bunurile second hand nu erau corespunzător igienizate (aveau pete, fire de păr, resturi alimentare).

Comisarii Gărzii de Mediu din Botoşani au verificat un transport de textile second hand şi au constatat că acestea erau neigienizate, prezentau urme, pete şi păr de animale, fiind nepotrivite pentru consumatori. În urma verificărilor, comisarii au decis să retrimită hainele către expeditor.

”În baza Protocolului de Colaborare semnat la nivel naţional, comisari din cadrul Garda de Mediu Botoşani împreună cu comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani au efectuat o acţiune de inspectie şi control ca urmare a informaţiilor transmise de către Garda de Mediu Bihor privind transportul de bunuri second hand, destinatar o persoană juridică din judeţul Botoşani”, a transmis, miercuri, Garda de Mediu Botoşani.  

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Sursa citată a precizat că s-a constat că produsele transportate nu respectă legislaţia în vigoare şi prezintă risc pentru sănătatea şi siguranţa consumatorilor şi totodată deşeurile nu se pot valorifica de către destinatar. 

Comisarii au precizat că bunurile second hand, donate, nu erau corespunzător igienizate (aveau pete, fire de păr, resturi alimentare), articolele de îmbrăcăminte nu prezentau niciun document privind denumirea, marcarea, compoziţia, precum şi etichetarea produselor textile. 

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

De asemenea, nu erau însoţite de documente din care să reiasă informaţii referitoare starea de funcţionare, instrucţiuni de utilizare, precum şi alte informaţii necesare consumatorului 

”Comisariatul Judeţean Botoşani al Garda Naţională de Mediu a dispus prin Nota de Constatare măsura în sarcina destinatarului de returnarea produselor către expeditor”, au mai precizat comisarii.  

Sursa foto: Facebook / Garda Națională de Mediu