Life Style

Bonurile sunt toxice și nu pot fi reciclate

2
min
19/4/2021

Majoritatea chitanțelor conține un produs chimic dăunător numit BPA, care nu poate fi eliminat prin procesul de reciclare.

Cele mai multe chitanțe din aceste zile - în special sulurile nesfârșite tipărite de farmacii în perioada asta - sunt realizate cu „hârtie termică”, un material cu luciu, care permite companiilor să imprime text nu cu cerneală, ci cu căldură.

Hârtia termică conține o substanță chimică numită bisfenol A sau BPA, care s-a dovedit că perturbă sistemul endocrin, fapt constatat încă de acum 10 ani, când un studiu de reciclare a arătat că 94 dintre tipurile de chitanțe din Statele Unite conțineau BPA.

Deci, de ce nu le reciclăm?

Pentru că nici procesul riguros de reciclare a hârtiei nu poate scăpa de BPA, spun experții. Pentru a evita lăsarea toxinei să pătrundă în produse noi din hârtie, multe state și orașe nu permit reciclarea hârtiei termice. Între timp, încasările din Statele Unite și Canada adaugă 33,5 tone de BPA la mediu în fiecare an.

Dar dacă nu pot fi reciclate, ce ar trebui să facem cu toate aceste chitanțe?

Ecologiștii de la Recyclebank dau informații privind reciclarea. Verificați cu transportatorul local de deșeuri pentru a vedea dacă au reguli în acest sens, dar, dacă aveți dubii, păstrați chitanțele în afara coșului de reciclare. Pentru a nu avea și alte probleme, Recyclebank sugerează să evităm primirea mai multor chitanțe: În cazul în care chitanțele electronice fără hârtie sunt o opțiune, vă recomandăm să vi le trimiteți prin e-mail în loc să primiți o imprimare. În caz contrar, întrebați-l pe casierul dvs. dacă puteți renunța la chitanță în totalitate, apoi urmăriți achiziția manual sau cu o aplicație mobilă, pentru bugetul dvs. Dacă sunteți obișnuit cu o afacere locală, poate doriți chiar să explicați riscurile și problemele hârtiei termice și să întrebați dacă hârtia și cerneala tradițională de chitanță ar fi o opțiune viabilă pentru ei.

Din nefericire, după începerea pandemiei, multe afaceri au fost închise, iar chitanțele de hârtie - împreună cu interzicerea pungilor de plastic – nu au fost prioritate pentru majoritatea oamenilor. Dar pe măsură ce viața va reveni cât de cât la normal după Covid-19, ar putea fi timpul să se reevalueze ce vom face cu acei kilometri de hârtie toxică irosită.