Stiri

Bolojan a montat gratuit camere video, pentru a fi prinși cei care aruncă gunoaie pe drumuri

2
min
4/5/2022

Autoritățile din Bihor au montat 9 camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naționale din județ, cu scopul de a descuraja depozitarea ilegală a deșeurilor.

La finalul lunii martie, Consiliul Județean Bihor, condus de Ilie Bolojan, a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, Societatea RCS&RCS și Societatea Bitroot Solution, se arată într-un comunicat al CJ Bihor.

Conform protocolului, firma Bitroot Solution a pus la dispoziție gratuit 9 camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naționale din Bihor, în timp ce compania RCS&RDS va asigura conexiunea la Internet.

Citește și: Mașinile electrice și cele cu hidrogen vor primi numere de culoare verde la înmatriculare

DRDP Cluj are rolul de a identifica parcările unde se depozitează frecvent deșeuri. IPJ Bihor preia în comodat camerele de supraveghere video, le monitorizează permanent și organizează echipe mixte cu Comisariatul Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu pentru aplicarea măsurilor necesare.

La rândul său, CJ Bihor monitorizează camerele video și transmite către autoritățile competente informațiile de interes. Totodată, colaborează cu partenerii și primăriile din județ pentru punerea în aplicare a protocolului.

Citește și: România a închiriat de la bulgari avioane care aduc ploaia

Protocolul este valabil patru luni, cu posibilitatea de prelungire.

Foto: Rawpixel