Stiri

Bill Gates va investi 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimbările climatice

2
min
16/2/2021

Până acum, Bill Gates a investit în 45 start-up-uri care își asumă să prevină schimbările climatice.

Fondatorul Microsoft Bill Gates intenționează să investească 2 miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uri pentru a preveni schimbările climatice, relatează dpa. Apoi, acesta se așteaptă să vadă rezultate și să-și recupereze investiția în 20 de ani, față de cinci, cât speră investitorii convenționali.

O echipă cu multă experiență în tehnologie și științe va decide unde vor fi investiți banii – adică numeroși academicieni, antreprenori, foști politicieni și experți în finanțe. Până acum, co-fondatorul Microsoft Corporation a investit în 45 de astfel de star-up-uri. Inovațiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic, a afirmat Bill Gates în declarații publicate luni în cotidianul de afaceri german Handelsblatt. Acest lucru nu este imposibil, însă va fi foarte dificil, a adăugat el.

Gates a cerut, de asemenea, o creștere de cinci ori a investițiilor guvernamentale în cercetarea energiei curate și a altor inovații climatice din întreaga lume în următorul deceniu. Antreprenorul și filantropul estimează că va fi nevoie de cel puțin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare.

În noua sa carte, „Cum să eviți un dezastru climatic”, care se lansează azi, Gates cere ca emisiile de CO2 să fie eliminate complet până în 2050 pentru a se evita pagube economice și de mediu enorme. El susține că omul trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum. În plus, crede că taxele pe CO2, tranzacționarea certificatelor verzi și energiile alternative, precum energia solară și eoliană, sunt indispensabile.