Stiri

Biden a spus că a făcut cancer din cauza mediului înconjurător poluat

5
min
2/8/2022

Înainte de a prelua funcția de președinte, Biden a fost supus unor operații de înlăturare a mai multor neoplasme de pe piele.

Președintele SUA, Joe Biden, a spus că a făcut cancer din cauza efectelor poluării mediului înconjurător. 

După cum a spus liderul american în timpul discursului său din Massachusetts, în orașul Claymont (Delaware), unde și-a petrecut copilăria, existau multe rafinării de petrol, iar în timpul înghețurilor chiar "ștergeau la propriu petele de petrol" de pe ferestre. 

"De aceea, eu și mulți alți oameni cu care am crescut, avem cancer. Și de aceea, o perioadă foarte îndelungată, Delaware a avut cea mai mare incidență a cancerului din țară", a spus el. 

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Ulterior, serviciul de presă al Casei Albe a precizat că Biden s-a referit la tratamentul cancerului de piele la care a fost supus înainte de a prelua funcția. 

Potrivit New York Post, anul trecut, medicul președintelui american Kevin O ' Connor a publicat un raport privind sănătatea sa, în care nu a menționa că acesta ar avea vreun tip de cancer.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Înainte de a prelua funcția de președinte, Biden a fost supus unor operații de înlăturare a mai multor neoplasme de pe piele, în timp ce O'Connor și-a explicat apariția lor prin faptul că în tinerețe liderul american a petrecut mult timp la soare.

Sursa foto: Wikimedia Commons