Stiri

Australia vrea să protejeze peste 100 de plante și animale în pericol de dispariție

5
min
7/10/2022

Este vorba inclusiv despre specii emblematice precum koala, care vor fi considerate prioritare în cadrul unor noi strategii de protecție.

Australia anunță un plan îndrăzneț pentru a opri criza extincțiilor speciilor. Guvernul intenționează să oprească pierderea altor specii și să pună capăt statutului său de „capitală mondială a extincției mamiferelor”, anunță autoritățile, potrivit BBC.

Peste 100 de animale și plante amenințate, inclusiv specii emblematice precum koala, vor fi considerate prioritare în cadrul unor noi strategii de protecție. Planul vizează cel puțin o treime din suprafața continentului.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

Ministrul mediului, Tanya Plibersek, a declarat că nevoia de acțiune nu a fost niciodată mai mare. „Abordarea noastră actuală nu a funcționat. Suntem hotărâți să oferim vieții sălbatice o șansă mai bună”, a declarat Plibersek.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Obiectivul de a înscrie 30% din terenul Australiei pe lista celor protejate de legile naționale de mediu va ajuta speciile și habitatele vulnerabile, a adăugat ministrul Mediului. De asemenea, strategia pe 10 ani vizează îmbunătățirea rezistenței la schimbările climatice, mutarea unor animale în zone fără prădători, o mai bună monitorizare a populațiilor existente și valorificarea expertizei aborigene privind gestionarea mediului.

Sursa foto: Public Domain Pictures