Stiri

Atenție pe unde vă plimbați animalele în Ilfov, începe campania de vaccinare antirabică a vulpilor

3
min
19/10/2022

Sunt plasate momeli vaccinale, iar populaţia a fost informată prin materiale informative şi de avertizare.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov şi reprezentanţi ai fondurilor cinegetice din judeţ vor desfăşura, până vineri, o campanie de vaccinare orală a vulpilor.

Evitați contactul cu momelile

Campania, care se înscrie în strategia de prevenire, supraveghere, control şi eradicare a turbării pe teritoriul României, a început luni, a precizat Prefectura Ilfov. Sunt plasate momeli vaccinale, iar populaţia a fost informată prin materiale informative şi de avertizare.

Totodată, au fost afişate instrucţiuni în locuri publice de către prestatorii de servicii, conform procedurii de vaccinare antirabică aeriană la vulpi.

Obiectivul principal al programului este diminuarea progresivă a rabiei, iar pentru buna desfăşurare a acestei campanii reprezentanţii Prefecturii Ilfov îi roagă pe proprietarii de câini şi pisici să limiteze zonele de plimbare, să evite contactul cu momelile, iar dacă le găsesc în zona în care sunt copii sau animale de companie să le mute doar cu mâna protejată de o mănuşă sau pungă de plastic. 

Sursa foto: PxHere