Stiri

Alertă în Oltenia. Oamenilor le este frică să mai iasă din casă după un atac al şacalilor. VIDEO

5
min
16/3/2023

Ministrul Agriculturii Petre Daea a spus că „trebuie să reducem efectivul de şacali” în regim de urgenţă: „A crescut atât de mare şi iată că au intrat în gospodărie”

Localnicii din comuna Călăraşi, judeţul Dolj sunt îngroziţi şi nu mai vor să iasă din case după ce zeci de animale au fost sfâşiate de şacali vinerea trecută.

Un fermier a găsit 11 oi şi nouă miei sfâşiaţi. Atacurile din curţile oamenilor sunt o premieră, dar teama oamenilor există de ani buni, întrucât în fiecare noapte şacalii dau târcoale satului.

Citeşte şi: VIDEO ŞI FOTO. Misterul ciorilor din România. Sunt „periculoase” şi „mai multe ca niciodată”

Sorin Sandu - primarul comunei Călărași: „Ăsta este semn că nu au ce mânca și că probabil până vor apărea produsele de pe câmp vor tot încerca să se hrănească din gospodării sau din fermele situate izolat în câmp și nu cred că mai este vreun țăran, vreun producător care să mai doarmă liniștit. Nu numai că-i mănâncă animalele, dar mulți au culturi acum cu pânze costisitoare, de protecție, și vor fi călcate în picioare, rupte, scurmate”, a spus Sorin Sandu, primarul comunei Călăraşi, potrivit digi24.ro.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a spus că „trebuie să reducem efectivul de şacali” în regim de urgenţă. „A crescut atât de mare şi iată că au intrat în gospodărie”, a adăugat el.

Foto: Adobe Stock