Stiri

Asociația InfoCons pentru protecția consumatorilor a lansat Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point”

5
min
27/1/2023

„Doar împreună putem să avem mai multă grijă de viața și de casa noastră, cumpărând produse cu un impact mai mic pentru mediu și un impact mai mare pentru sănătatea noastră”, a transmis InfoCons.

Asociația InfoCons pentru protecția consumatorilor a lansat Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point” cu ocazia Zilei Internaţionale de Reducere a Emisiilor de dioxid de carbon de pe 28 ianuarie.

Proiectul „Punctul de Carbon” vine în contextul unei dezvoltări continue a problematicii privind amprenta de carbon şi al crizei climatice, pe care o accentuează.

„Consumatorii trebuie să fie apărați, informați și educați  privind amprenta de carbon atât a produselor și serviciilor , cât și a tot ceea ce ne înconjoară (clădiri , birouri , locuințe, autostrăzi, străzi). În acest sens, certificarea amprentei de carbon a produselor ,  serviciilor și a tot ceea ce ne înconjoară va respecta criteriile existente în standarde internaționale, fiind calculată folosind factori de emisie cât mai preciși”, a transmis InfoCons vineri, 27 ianuarie 2023.

Amprenta de carbon reprezintă cantitatea totală a emisiilor de gaze cu efect de seră produse la nivelul întregului lanţ valoric. De pildă, o sarma cu carne are o amprentă de carbon de 3,9 kilograme, de opt ori mai mare decât cea a unei sarma cu ciuperci.

Mai poţi citi şi: De ce maşinile electrice nu sunt soluţia verde pe care o aşteptăm. Cazul SUA

„Protecția Consumatorilor de Mediu este noul concept european, dar și internațional din perspectiva ‘o singură  sănătate, o singură planetă’. Doar împreună putem să avem mai multă grijă de viața și de casa noastră, cumpărând produse cu un impact mai mic pentru mediu și un impact mai mare pentru sănătatea noastră. Tot ce este bun pentru natură, pentru planetă este bun și sănătos și pentru noi”, potrivit InfoCons.  

„Certificarea ‘Global Carbon Point’ – ‘Punctul de Carbon’ aduce decizia la îndemâna fiecăruia dintre noi și face ca produsele și serviciile care se regăsesc în piață să poată fi comparate simplu, eficient, iar deciziile să poată fi luate în cunoștință de cauză”, a adăugat organizaţia.

Pentru a beneficia de certificarea privind amprenta de carbon prin Programul Unic „Global Carbon Point” – „ Punctul Global de Carbon” pot  fi consultate mai multe informații aici

Sursa foto: Flickr/ Didier Vidal/ CC BY-SA 2.0