Stiri

Aproape jumătate din economia românească este expusă riscurilor cauzate de schimbările climatice

2
min
15/6/2021

Tot ceea ce producem și consumăm are o componentă energetică foarte importantă.

„În mai, o hotărâre judecătorească fără precedent la Haga a forțat Shell să-și reducă emisiile de carbon cu 45% până în 2030 față de 2019. Decizia este o premieră absolută și deschide calea pentru inițiative de sustenabilitate foarte importante. Un grup de părți interesate a dat în judecată Shell că firma nu depune eforturi suficiente pentru a-și reduce emisiile de CO2. Rapoartele de durabilitate trebuie făcute la timp și trebuie să conțină acțiuni și proiecte concrete ", a declarat Zsuzsa Bereschi, Senior Manager, Horvath & Partners în cadrul Forumului Sustainability in Business organizat de Diplomat-București.

„În economia românească, companiile care sunt expuse riscului din cauza activităților și a schimbărilor climatice reprezintă 40% din companiile care produc valoare adăugată. Aproape jumătate din economia românească este expusă riscurilor din cauza schimbărilor climatice.

Tot ceea ce producem și consumăm are o componentă energetică foarte importantă. Toate investițiile în energie regenerabilă sunt foarte importante.

Piața solicită produse competitive în termeni de preț, dar energia este scumpă. Consumatorii solicită produse ecologice durabile. Există, de asemenea, presiuni interne legate de modul în care ne tratăm angajații, modul în care le respectăm standardele de muncă etc.

Există, de asemenea, presiuni legate de cultura organizațională și toate acestea se află într-un context politic. La nivelul UE, a fost adoptat Regulamentul de divulgare a finanțelor durabile, un regulament care va fi obligatoriu din punct de vedere financiar și care va determina ce tip de activități vor fi potrivite pentru investiții în viitor.