Stiri

AFM: Un număr de 108 dosare depuse în Programul de realizare a pistelor pentru biciclete, în doar două minute

6
min
7/11/2022

O sesiune de finanţare a Programului de realizare a pistelor pentru biciclete a fost lansată vineri dimineaţa, la ora 10:00.

Un număr de 108 dosare au fost depuse în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete, în primele două minute de la lansarea sesiunii de finanţare, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

"Cererea în cadrul acestui program ne-a depăşit aşteptările, este foarte important că şi autorităţile au fost receptive şi au aplicat, deoarece ne dorim să dezvoltăm o reţea mult mai extinsă de piste dedicate bicicliştilor, lucru ce se va reflecta şi în îmbunătăţirea traficului şi a calităţii aerului pe care îl respirăm", a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

O sesiune de finanţare a Programului de realizare a pistelor pentru biciclete a fost lansată vineri dimineaţa, la ora 10:00.

Solicitanţii eligibili în cadrul programului sunt Unităţile Administrativ-Teritoriale (UAT) organizate la nivel de judeţ, comună, oraş, municipiu de rang I/II, Municipiul Bucureşti şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestuia şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

Potrivit sursei citate, finanţarea se acordă în procent de 100% din cheltuielile eligibile în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, astfel: UAT - Municipiul Bucureşti - maximum 75 milioane de lei; subdiviziunea municipiului Bucureşti - maximum 45 milioane de lei; UAT - municipiu de rang I - maximum 37 milioane de lei; UAT - municipiu de rang II - maximum 30 milioane de lei; UAT - oraş - maximum 22 milioane de lei; comună cu mai puţin de 5.000 de locuitori - maximum 3,7 milioane de lei; comună cu mai mult de 5.001 de locuitori - maximum 7,5 milioane de lei; UAT - judeţ - maximum 22 milioane de lei.

În cadrul proiectelor, suma maximă care poate fi finanţată pentru realizarea unui kilometru de traseu de piste de biciclişti şi care reprezintă 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile este de un milion de lei/km pentru pistele de biciclişti care presupun lucrări pe amplasamente separate de drum, neamenajate ca trotuar sau parte carosabilă, respectiv de 350.000 lei/km pentru pistele de biciclişti care presupun lucrări pe carosabil sau trotuar existent.

Sursa foto: PxHere